آخرین تحولات سوریه

در سوریه معترضان در لاذقیه بندر اصلی این کشور و در شهر درعا روز چهارشنبه پس از سخنرانی بشار اسد رئیس جمهور سوریه، به خیابانها ریختند و علیه حکومت به تظاهرات پرداختند.

سی ان ان به ‌نقل از شاهدان گزارش داد در تظاهرات روز گذشته یک نفر توسط ماموران امنیتی در لاذقیه کشته شد.
آمریکا سخنان بشار اسد را منحرف کردن اعتراضات خواند.
مارک تونر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: نسبت دادن اعتراضات مخالفان به توطئه بیگانگان برای سران برخی از کشورها آسانتر از انجام اصلاحات واقعی است. رهبری بسیاری از کشورها باید برای خواسته های مشروع و برحق مردم خود پاسخ مناسبی پیدا کنند.

تلویزیون سی ان ان گزارش داد، پس از سخنرانی بشار اسد در پارلمان این کشور وقتی که وی میخواست سوار خودرو شده و محل را ترک کند. یک زن سوری معترض به سمت خودرو بشار اسد حمله‌ور می‌شود و جمعیت اطراف در هم می‌ریزد و فضای شلوغی حول خودرو او ایجاد می‌شود و در این نقطه، پخش تلویزیون دولتی قطع می‌شود.
سی ان ان 10 فروردین همچنین در بخش دیگری به تحلیل سخنرانی بشار اسد پرداخت و گفت: انتظارات از بشار اسد زیاد بود اما حتی پایین‌ترین انتظارات هم پاسخ داده نشد. بعد از 48سال، قانون اضطراری را لغو نکرد . سخنرانی بشار اسد ماده‌یی نداشت و عمدتاً اعتراضات مردم را توطئه خارجی نامید.
گزارشگر سی ان ان افزود: کف و سوت زدنهایی که در صحن مجلس در هنگام سخنرانی بشاراسد نشان داده شد، صحنه سازی بودند. اینها کسانی هستند که منافعشان با این رژیم است و بخشی از قشر حاکم هستند. درحالیکه معترضان، عمدتاً قشر جوان هستند و سرخوردگی آنها، هم سیاسی است و هم اقتصادی .

رامسفیلد وزیر دفاع آمریکا در دولت بوش در باره تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: اگر در مورد منطقه فکر کنید، آن‌چه که از نظر استراتژیکی برای آمریکا اهمیت دارد، اول، ایران و سوریه هستند، زیرا آنها از تروریسم دولتی در نقاط عمده این منطقه حمایت می‌کنند و روابط نزدیک با هم دارند.