گزارشهایی از آخرین تحولات لیبی

وزیر امور خارجه قذافی از حکومت لیبی جدا شد و از سمت خود استعفا داد.
ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا گفت استعفای موسی کُوسا Koussa از سمت وزارت خارجه نشان داد رژیم قذافی تحت فشار، یکپارچگی خود را از دست داده و از درون متلاشی می شود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا، جدا شدن وزیر خارجه رژیم قذافی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت، این امر نشان می دهد که نزدیکان قذافی بخوبی می دانند رژیم او رفتنی است.
حکومت قذافی اعلام کرده است آقای کوسا در یک ماموریت دیپلماتیک است.
علی اَریشی وزیر پیشین مهاجرت لیبی که ماه گذشته از رژیم قذافی جدا شده بود، استعفای وزیر خارجه لیبی را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: موسی کوسا، نزدیکترین فرد به قذافی بشمار می رفت، وقتی چنین مقامی از رژیم جدا می شود، یعنی اینکه کار دیکتاتور لیبی تمام است.
تحلیلگر امور امنیتی سی ان ان نیز گفت: موسی کوسا فردی بود که قذافی در مورد حساس ترین موضوعات اطلاعاتی و مسائل سیاست خارجی به او اطمینان داشت. به همین دلیل، استعفای کوسا از اهمیت بسیاری برخوردار است.

بحث بر سر تجهیز تسلیحاتی نیروهای آزادی بخش شورای ملی لیبی بالا گرفته است.
نیویورک تایمز 11 فروردین گزارش داد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا چند هفته پیش دستور محرمانه ای را امضا کرد که بوسیله آن به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اختیار میدهد مخالفان قذافی را از نظر تسلیحاتی و سایر کمکها، حمایت کند.
نیویورک تایمز افزود: از آنجا که بین مقامات دولت آمریکا، بر سر تاثیرات این اقدام، بحثهایی وجود داشته، هنوز تسلیحات به لیبی ارسال نشده است.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت: قطعنامه 1973 به ما اجازه می دهد همه اقدامات ضروری را برای محافظت از غیرنظامیان به کار بگیریم. وی افزود: در اینصورت احتمال کمک نظامی به افرادی که از غیرنظامیان محافظت می کنند وجود دارد.
خبرگزاری آسوشیندپرس12 فروردین نیز گزارش داد قرار است وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با نمایندگان کنگره در باره کمک به نیروهای مخالف قذافی گفتگو کنند.
در همین حال جی کارنی سخنگوی کاخ سفید گفت، ما در حال ایجاد هماهنگی های لازم با مخالفان قذافی و جستجو به دنبال روش هایی برای یاری رسانی به آنها هستیم و به موازات پیشرفت اوضاع، سایر گزینه های موجود را نیز بررسی می کنیم.

شبکه العربیه 11 فروردین گزارش داد مخالفان قذافی امروز پنجشنبه اعلام کردند شهربریقه را به کنترل خود درآوردند.
نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی ناتو شامگاه چهارشنبه نیروهای رژیم قذافی را در غرب اجدابیا با حملات هوایی خود هدف قرار دادند.
عصر چهارشنبه جنگنده های فرانسوی نیز به مواضع نیروهای قذافی حمله کردند.
به گزارش خبرنگاران، در پی حملات نیروهای قذافی به نیروهای آزادی بخش، آنها خواستار حمله هوایی بیشتری از سوی نیروهای بین المللی شدند.
با شدت گرفتن حملات نیروهای قذافی علیه مخالفان و هدف قرار گرفتن شهر رأس لانوف، مخالفان مسلح از برخی از این مناطق عقب نشینی کردند. شورای ملی لیبی این عقب نشینی را تاکتیکی توصیف کرد.
بنابرگزارشها، ژنرال سلیمان محمود، دومین مقام ارشد نظامی مخالفان گفته است آنها نیاز به اسلحه، رادیو و تجهیزات ارتباطی دارند.
همچنین به گزارش العربیه سرهنگ احمد بانی سخنگوی فرماندهی نظامی شورای ملی لیبی اعلام کرد برای مقابله با قذافی به اسلحه نیاز داریم لذا اولویت تلاش های کنونی ما دست یابی به اسلحه است.

دولت بریتانیا روز چهارشنبه 11 فروردین ، 5 دیپلمات رژیم قذافی را از این کشور اخراج کرد.
ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه انگلستان اعلام کرد این اقدام برای ابراز نگرانی عمیق کشورش از رفتار حکومت لیبی انجام شده است.
دولت اوگاندا برای ارائه پناهندگی به قذافی رسما اعلام آمادگی کرد .
در سازمان ملل متحد پس از استعفای سفیر لیبی به نماینده جدید قذافی ویزا داده نشد. در حال حاضر قذافی وزیر خارجه پیشین نیکاراگوئه را بعنوان نماینده خود در ملل متحد معرفی کرده است.