از «قرآن سوزی» تا «انجیل سوزی» توسط سپاه پاسداران

آژانس خبری مسیحیان ایران12 فروردین: اقدام تری جونز علاوه بر تنش هایی که در آن زمان ایجاد کرد فرصت مناسبی در اختیار برخی تندروها و بنیادگرایان اسلامی قرار داد تا آنان با توجه به فضای موجود بار دیگر بهانه‌ای برای اعمال خشونت‌بار خود پیدا کنند.

«تری جونز» رهبر یک مرکز کوچک دینی (Dove World Outreach Center) در جنوب فلوریدا است که حدود شش ماه پیش تهدید کرده بود قصد دارد در کلیسای خود قرآن را به آتش بکشد. خبری که بلافاصله پس از انعکاس آن با واکنشهای شدیدی از سوی بسیاری از محافل دینی، اجتماعی و حتی سیاسی دنیا روبه‌رو شد. دامنه این اقدام او آن‌چنان بالاگرفت که حتی پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیک‌های جهان نیز وارد قضیه شد و به همراه سازمان کنفرانس اسلامی و تعداد دیگری از مراکز دینی اسلامی و مسیحی این اقدام تری جونز را محکوم کردند. به‌دنبال آن باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا، هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه و رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا نیز قصد تری جونز برای آتش زدن قرآن را محکوم کردند و در نهایت او نیز خبر داد که از این کار صرف‌نظر کرده است. از آن پس بود که نام تری جونز به‌عنوان یک اسلام ستیز بر سر زبانها افتاد و این کشیش و گروه حدود پنجاه نفره‌اش توجه رسانه‌های مختلف جهان به ویژه مسلمانان را به خود جلب کردند. اما این اقدام تری جونز علاوه بر تنش هایی که در آن زمان ایجاد کرد فرصت مناسبی در اختیار تعدادی از سازمانهای تندرو و بنیادگرایان اسلامی قرار داد تا آنان با توجه به فضای موجود بار دیگر بهانه‌ای برای اعمال خشونت‌بار خود پیدا کرده و دست به اقداماتی مشابه زنند تا به نوعی انتقام حرکت این را بگیرند. این اقدام که دستاویز خوبی برای تبلیغات و مانور مقامات جمهوری اسلامی بود واکنش آنان را نیز در پی داشت. - واکنش مسئولان جمهوری اسلامی رهبر جمهوری اسلامی، رئیس مجلس خبرگان و شمار دیگری از مقامات بلندپایه حکومت ایران در پیام‌های جداگانه‌ای، این قصد تری جونز را محکوم کرده‌ بودند. علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز در نامه‌هایی به روسای مجالس جهان با اشاره به «حادثه تلخ اهانت به قرآن‌ » در آمریکا خواستار تدوین منشوری جهانی در جلوگیری از هرگونه «توهین به مقدسات ادیان آسمانی» شد. احمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، نیز گفته بود که وزارت ارشاد ایران به ازای هر نسخه قرآن سوخته، یک میلیون نسخه قرآن چاپ و در سطح جهان منتشر می‌کند. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران نیز با ابراز نگرانی شدید از تداوم هتک حرمت به قرآن آن را اقدامی موهن و نفرت انگیز دانست که و از دولت آمریکا خواست تا از اشاعه تنفر مذهبی جلوگیری نماید.
- مسیحیت ستیزی اما این فرافکنیها به اینجا خلاصه نشد و اواسط اسفندماه خبر رسید که «اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق با هماهنگی نیروی امنیتی سپاه پاسداران» ۲ کارتن کتاب حاوی بیش از ۳۰۰ جلد کتاب مقدس را که در جریان یک عملیات ایست بازرسی در داخل یک اتوبوس کشف و ضبط کرده بودند به آتش کشیدند. این اقدام شرم‌آور نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در مورد برخورد با کتاب مقدس مسیحیان در حالی صورت گرفت که در خرداد ماه سالجا ی نیز (۸ جون ۲۰۱۰) در اقدامی مشابه صدها جلد کتاب مقدس را در شهرستان سردشت از شهرهای مرزی در غرب کشوربه آتش کشیدند و خبر آن به‌صورت بسیار آشکار و مستند توسط رسانه‌های حکومتی وابسته به حکومت اسلامی اعلام شده بود. در همین ارتباط سایت رسمی متعلق به مرکز مبارزه با جرایم سازمان‌یافته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن اعلام ورود ”کتب مقدس“ مسیحیان به تعداد زیاد از مرزهای غربی به داخل ایران، از قول یکی از مسئولان امنیتی کشور در استان آذربایحانغربی با اعلام این موضوع تاکید کرده بود که نیروهای نظامی اشغالگر (آمریکا) کشور همسایه غربی ایران (عراق) نقش مهمی در این مسأله دارند و آنها این کتابها را از طریق مناطق مرزی مشترک با عراق وارد کشورمان می‌کنند. در این خصوص حتی مسئولان قوهٔ قضاییه و مراجع مذهبی نیز که همواره در حال دادن احکام گوناگون هستند در این بار سخنی به میان نیاوردند. به‌دنبال این سلسله اقدامات خبرگزاری فرانسه خبر داد که روز یک‌شنبه ۳۰ مارس (۲۹ اسفند) در یک مراسم عمومی در کلیسای شهر گینزویل در جنوب فلوریدا در حضور ۳۰ نفر یک نسخه از قرآن به آتش کشیده شد. در این بین نکتهٔ قابل‌توجه این بود که این اقدام کشیش از طرف بخش بزرگی از جامعه مسیحیان‌ جهان تقبیح شد و شاید اولین معترضین به ایشان از میان مسیحیان بودند ولی در مقابل اهانت به کتاب مقدس مسیحیان که از سوی عوامل جمهوری اسلامی صورت گرفت شاهد بودیم که علیرغم انتشار خبرآن از سوی ”محبت نیوز“ که دربسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی نیز انعکاس داشته است با این حال تمام رهبران مذهبی ایران و اسلام در سکوت کامل نظاره‌گر این اهانت آشکار بوده و هیچ عکس‌العملی نشان ندادند. اگر‌چه مقامات امنیتی ایران با عناوین فریبنده و پوشالی، مثل (کتب انجیل و تورات تحریف شده) سعی در توجیه این عمل شرم‌آور خود دارند، اما بر همگان آشکار است که این اهانت به کتاب مقدس مسیحیان، ادامهٔ روندی محاسبه شده از سوی مراکزی است که از سالها پیش سیاست مسیحی ستیزی را در دستور کار خود قرار داده‌اند و با صدها شیوه و هزاران ابزار تبلیغاتی و عملیاتی به مبارزه با مسیحیت و انجیل پرداخته‌اند.