در دوما در حومه دمشق نیروهای امنیتی به روی تظاهرکنندگان آتش باز کردند.
رهبران اپوزیسیون گفته اند پس از نماز جمعه هر هفته به تظاهرات خواهند پرداخت.
به دنبال گسترش اعتراضات و تظاهرات مردم سوریه و یک روز پس از سخنرانی بشار اسد رئیس جمهور این کشور، آمریکا روز پنج شنبه از شهروندانش خواست سوریه را ترک کنند.
ایالات متحده همچنین امروز بر پرهیز از بکارگیری خشونت علیه تظاهرکنندگان سوری تاکید کرد.
همزمان سنای آمریکا از دولت این کشور خواست دربرابر حکومت سوریه، موضع قاطع تری اتخاذ کند.
سناتور جان کری رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد: پیام اخیر بشار اسد، خواسته های تظاهر کنندگان یا اصلاحات مورد نظر آنان را برآوده نمی کند و پیام او بسیار مأیوس کننده وفاقد هر گونه اقدام جدی برای اصلاحات است .
مطبوعات مهم فرانسه با اشاره به مداخلات رژیم آخوندی در منطقه و پیوند این رژیم با حکومت بشاراسد، سقوط این دو نظام را از تحولات جدی منطقه دانستند.
لوموند10 فروردین در این باره نوشت: در قیام سوریه نیز همان اجزاء تشکیل دهنده شورشهای تونس و مصر و همان مطالبات را می بینیم، با این تفاوت که وضعیت در سوریه بشدت انفجاری است.
لوموند افزود: عامل مهم اینکه سوریه یگانه متحد عرب برای رژیم ایران است. بدون حمایت سوریه، رژیم ایران نمی تواند سلاح و مهمات به حزب الله برساند. بنابراین، یک تغییر رژیم در دمشق یا حتی تحول آن می تواند به یک دگرگونی بزرگ در منطقه بیانجامد.
فیگارو 10 فروردین نیز نوشت: اگر رژیم بشارالاسد سقوط کند، ممکن است قفل کُلا ازجا کَنده شود و شرایط موجود را درهم بریزد.
فیگارو افزود: رژیم ایران، متحد سوریه در بی ثبات سازی منطقه از طریق شبکه های حزب الله یا حَماس نقش دارد، ممکن است بر اثر فشار از سوی انقلابهای کشورهای عربی از یک سو و فشارداخلی انقلاب مردم ایران از سوی دیگر، رژیم ایران به نوبه خود سرنگون شود. چنین تحولی چهره خاورمیانه را تغییر خواهد داد.