مذاکرات سری برای تبعید قذافی

در حالیکه نیروهای آزادیبخش شورای ملی لیبی در برابر حملات ارتش قذافی مقاومت میکنند، مقامات اپوزیسیون از شروع فروپاشی حکومت قذافی خبر میدهند.
سیف الاسلام فرزند قذافی با فرستادن نماینده ای به انگلستان در پی پیدا کردن راهی برای خروج از بحران فعلی و کناره گیری پدرش بوده است.

این در حالی است که وزارت امور خارجه بریتانیا گفته است می خواهد اطرافیان سرهنگ قذافی از او فاصله بگیرند.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد وزیر اطلاعات، معاون وزیر امور خارجه و یک مقام دیگر حکومت قذافی در تونس بسر می برند و در انتظار خارج شدن از این کشور هستند.
یک روزنامه محلی لیبی از آغاز مذاکرات سرّی برای تبعید قذافی خبر داد.
روزنامه لیبیا الیوم 12 فروردین به نقل از از رهبران مخالفان قذافی نوشت، این مذاکرات سری میان قذافی با مسئولانی از واشنگتن، پاریس و برلین آغاز شده است و هدف در آن تضمین انتقال قذافی، خانواده و معاونانش به صربستان یا ابوظبی است.
از سوی دیگر، مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی موقت لیبی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عبدالله الخطیب فرستاده ملل متحد در شهر بنغازی، تاکید کرد این شورا از خواسته خود مبنی بر کناره گیری معمر قذافی کوتاه نمی آید.
مصطفی عبدالجلیل شرایط آتش بس را خروج نیروهای معمر قذافی از شهرهای آزاد شده در شرق این کشور و آزادی بیان و تجمعات اعتراضی برای مخالفان مطرح کرد.
در پاسخ به قذافی که جنبش مردم لیبی را به القاعده نسبت داده بود، مردم بنغازی پس از شرکت در نماز جمعه، به تظاهرات و سردادن شعارهایی در رد اتهامات قذافی پرداختند. آنها علیه قذافی و شبکه اللقاعده شعار دادند.
آنها همچنین علیه اردوغان نخست وزیر ترکیه، بخاطر مخالفتش با کمکهای تسلیحاتی به مخالفان قذافی، شعارهایی سر داده دادند.

در صحنه نبرد نظامی منابع فرانسوی و بلژیکی اعلام کرده اند روزهای پنجشنبه و جمعه حمله نیروی هوایی این دو کشور به مواضع نظامی ارتش قذافی ادامه داشته است. این مواضع به طور عمده انبارهای سلاح و تجهیزات بوده است.
همچنین تلویزیون حکومتی لیبی گزارش داد شامگاه جمعه بمب افکن‌های نیروهای ائتلاف مواضع نظامیان قذافی در دو شهر خُمس و الرَجْبان Rajban در نزدیکی طرابلس را بمباران کردند.
روز جمعه نیروهای قذافی، شهر مصراته را گلوله باران کردند. گزارشها حاکی است نظامیان قذافی به خانه‌ها و مغازه‌ها در این شهر حمله کردند.
همچنین نبرد بین نیروهای قذافی با مخالفان مسلح در اطراف شهر بریقه که یک بندر نفتی است، روز جمعه شدت پیدا کرد.
در یک تحول دیگر عبدالفتاح یونس، وزیر کشور پیشین لیبی که در آغاز قیام مردم لیبی به صف مخالفان قذافی پیوست، رسما در جایگاه فرماندهی نیروهای آزادی بخش روز جمعه از خط مقدم نبرد، در حومه شهر بریقه، دیدار کرد.