آخرین تحولات سیاسی و نظامی در لیبی

درحالی که نبرد بین نیروهای آزادی بخش لیبی و ارتش قذافی شدت گرفته است، در صحنه دیپلماتیک نیز تلاشها ادامه دارد.
ایتالیا شورای ملی لیبی را به رسمیت شناخت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه 15 فروردین از رم، فرانکو فراتینی امروز پس از دیدار با یکی از نمایندگان شورای ملی لیبی در رم اعلام کرد از نظر دولت ایتالیا، شورای ملی لیبی تنها گفتگوکننده قانونی در باره لیبی است.
محافل بین المللی این اقدام ایتالیا را نقطه عطفی در دگرگونی شرایط به نفع شورای ملی لیبی ارزیابی میکنند.
گزارشها حاکی است وزرای خارجه پرتغال و اسپانیا نیز در به رسمیت شناختن شورای ملی لیبی توافق کرده اند.
اسقف اعظم، دزموند توتو، خواستار کناره گیری قذافی از قدرت و پایان سریع درگیریها شد.
دزموند توتو گفت حتی اگر این بدان معنا باشد که به قذافی، در کشور دیگری، پناه داده شود. البته کاملا روشن است که بهترین حالت، دستگیر کردن او و قرار دادنش در برابر عدالت است. 

در همین حال قذافی برای مذاکره بر سر پایان بخشیدن به درگیری نظامی در این کشور، فرستاده خود را به اروپا اعزام کرد.
عبدالعاطی العُبیدی جانشین وزیر امورخارجه حکومت لیبی روز یکشنبه پیام معمرقذافی را به نخست وزیر یونان ارائه کرد. در این پیام قذافی خواهان پایان جنگ شده است.
در واکنش به این فعالیتها، وزیر خارجه ایتالیا پیشنهادات ارائه شده از سوی قذافی را  غیر قابل قبول دانست و گفت قذافی باید از قدرت کناره ‌گیری کند.
نیویورک تایمز 15 فروردین،  به نقل از یک دیپلمات و یک مقام لیبیایی گزارش داد حداقل دو تن از فرزندان قذافی طرحی را ارائه میدهند که براساس آن با کنار زدن پدرشان از قدرت، خواستار انتقال قدرت به یک دمکراسی  قانونی تحت هدایت سیف الاسلام پسر قذافی هستند.
به گزارش شبکه العربیه15 فروردین، شرایط روحی قذافی به وی این امکان را نمی دهد که حکومت را اداره کند و هم اکنون پسرش، سیف الاسلام اداره امور را در دست دارد.
این گزارش می افزاید یک مقام پیشین لیبی گفته است، خانواده قذافی به دو جناح تقسیم شده اند. یک جناح بر جنگ تاکید دارند و جناح دیگر بر کناره گیری از قدرت تاکید می کنند.

در حالیکه نبردها بر سر تصرف شهرکلیدی بریقه، در شرق لیبی ادامه دارد، شهر مصراته همچنان زیر حملات شدید ارتش قذافی قرار دارد. بخش اعظم این شهر در اختیار نیروهای ارتش آزادی بخش لیبی است.
در همین حال ناتو می‌گوید در سه روز گذشته ۵۴۷ پرواز عملیاتی بر فراز لیبی داشته است.
یک فروند کشتی کمک رسانی متعلق به ترکیه روز یکشنبه بیش از 250 تن از مجروحان لیبیایی را از شهر مصراته به ترکیه منتقل کرد. این کشتی مجهز به امکانات درمانی و به یک بیمارستان دریایی شبیه است.