ژنرال عبدالفتاح یونس، وزیر کشور پیشین و فرمانده نیروهای آزادیبخش، اعلام کرد ناتو آنچه را ما می خواستیم به ما نداد.
وی افزود اگر ناتو می خواست مصراته را آزاد کند، باید قبلا این کار را انجام می داد.
فرمانده نظامی مخالفان هشدار داد اگر ناتو تا یک هفته دیگر فرصت را از دست بدهد، همه مردم مصراته کشته خواهند شد و مسئولیت چنین جنایتی به عهده جامعه جهانی خواهد بود.
یکی از گزارشگران حاضر در صحنه نیز به نقل از اپوزیسیون گفت از زمانی که فرماندهی عملیات هوایی به ناتو واگذار شده، این سازمان شتاب لازم برای عمل کردن را نداشته است.
ناتو این اتهام اپوزیسیون را رد کرد و علت را بدی وضع هوا دانست.
ناتو گفته است عملیات هوایی مانع از آن شده که قذافی از تسلیحات سنگین تر خود در حملات به مصراته استفاده کند و حملات هوایی توان نظامی ارتش قذافی را تا یک سوم کاهش داده است.
ناتو همچنین اعلام کرد راه رسیدن سلاح به قذافی از طریق دریا را به روی وی بسته است.
از سوی دیگر پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد پس از انجام 1600 پرواز بر فراز لیبی، ماموریت های جنگی خود را متوقف کرده و تنها در ماموریت های پشتیبانی همچون سوخت رسانی هوایی شرکت می کند.
عبد الله الخطیب، فرستاده ویژه ملل متحد، در بازگشت از لیبی به نیویورک گفت مخالفان حکومت بر لزوم کناره گیری معمر قذافی تاکید دارند و از برگزاری همه پرسی برای ایجاد مشروعیت سیاسی در کشور سخن میگویند.
لوئیس مورنو اوکامپو ، دادستان دادگاه بین المللی کیفری اعلام کرد، مدارک نشان میدهد حکومت لیبی پیش از آغاز اعتراضات برای حفظ قدرت طرح حمله به غیرنظامیان را داشته است.
دادستان دادگاه بین المللی کیفری با اشاره به قیام مردم تونس و سرنگونی بن علی گفت مقامات حکومت لیبی میخواستند از تکرار وقایع تونس در لیبی پیشگیری کنند.
نخستین محموله نفتی شورای ملی لیبی آماده شد و یک کشتی برای بارگیری در بندر طبرق پهلو گرفت.
به گزارش لویدز این محموله نفتی برای بازاریابی به قطر حمل خواهد شد.
شبکه الجزیره 17 فروردین گزارش داد نیروهای مخالف رژیم قذافی در اعتراض به موضع دولت ترکیه در قبال حملات ناتو و برخورد با حاکم لیبی با ورود کشتی ترکیه حامل کمکهای بشردوستانه به بندر بنغازی مخالفت کردند.
همچنین روز سه شنبه در مقابل کنسولگری ترکیه در بنغازی تظاهراتی برپا شد و تظاهرکنندگان برای محکوم کردن موضع ترکیه در خیابان های بنغازی تظاهرات کردند.