بخشی از این کتاب شرح زندگی و سرگذشت اسقف ژاک گایو را درباره، سالها همراهی و حمایت او از مقاومت خونبار مردم ایران و مجاهدین خلق ایران است.
اسقف گایو در مورد نام گذاری ظالمانه مجاهدین در لیست اتحادیه اروپا و نبرد سیاسی –قضایی برای زدودن این برچسپ، از جمله می گوید: دادگاه استیناف لندن دستورخروج نام سازمان مجاهدین خلق ایران را از لیست صادر کرد و اعلام کرد این سازمان درگیر تروریزم نبوده است .این برچسب ازسال 2002 به سازمان زده شده بود و ناشی از سیاست استمالت دولت ها در قبال رژیم تهران محسوب می شد. سالها مبارزه از جانب حقوقدانان برجسته و پارلمانترها لازم بود تا این نخستین پیروزی محقق شود ، ولی این پیروزی نهایی نبود ! اکنون نوبت اتحادیه اروپاست که مجاهدین را از لیست خارج سازد.
اسقف گایو در ادامه همین بخش از کتاب شرح حال و سرگذشت خود، حذف نام مجاهدین از لیست اروپا را یک «پیروزی تاریخی» نام نهاده و می گوید:
برای سومین بار بود که دادگاه عدالت اروپا در لوگزامبورگ تصمیم شورای وزیران اروپا را لغو میکرد. این تصمیم که ازحمایت بسیاری از انجمن ها و پارلمانترهای اروپایی بویژه اکثریت پارلمانترهای فرانسوی برخوردار بود ، حاصل یک مبارزهٴ حقوقی شش ساله برای به رسمیت شناختن سازمان مجاهدین بود.
اسقف گایو این شخصیت برجسته و مترقی فرانسوی در بخش دیگری از کتاب سرگذشتش علائق و عواطف انسانی خود را در باره مجاهدان اشرفی ابراز می کند و می گوید: اشرف در 60 کیلومتری شمال بغداد و در 80 کیلومتری مرز ایران قرار دارد و 3500 ایرانی از سال 1986 دراین شهرک بسیار منظم مستقر هستند. آنها که مخالف رژیم ملاها و کانون امید برای مقاومت در ایران هستند، از
موقعیت « افراد حفاظت شده » طبق کنوانسیون چهارم ژنو برخوردار می باشند.
در 28 ژوئیه ( 2009 ) نیروهای امنیتی عراق به کمپ اشرف که ساکنانش غیرمسلح می باشند، حمله کردند. اما ساکنان با شجاعت و عزت دربرابر حملات وخشونتها ایستادگی میکنند.
صحبت از جنایت علیه بشریت است . نیروهای ارتش آمریکا حضوردارند ولی مداخله نمیکنند . امکان خروج از کمپ هم وجود ندارد و یک محاصرهٴ کامل اعمال میشود. حتی مواد غذایی هم نمیتواند عبورکند. دمای هوا به 50 درجه میرسد. و کلا و خبرنگاران نیزاز دسترسی به کمپ محرومند.
علیرغم حملات ، مقاومت ایران ایستادگی میکند. ما وظیفه داریم انزجار خود را فریاد زنیم .
منبع: از متن ترجمه شده کتاب