واشینگتن پست: نیروهای عراقی کمپ ناراضیان ایرانی را موردتهاجم قراردادند

سایت واشینگتن پست ـ به قلم استفانی مک کرامن
جمعه 8 آوریل 2011-  بغداد – درساعات آغازین صبح جمعه، نیروهای عراقی بابولدوزر و هاموی بداخل کمپی هجوم آوردند که محل سکونت یک گروه اپوزیسیون ایرانی می باشد. حادثه ای که همزمان شد با آنچه که احتمالا آخرین سفر رسمی رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به عراق می باشد و تکرار ورود [نیروهای عراقی] به این کمپ طی سفر دو سال پیش گیتس است.

 

جزئیات آنچه که اتفاق افتاده مورد اختلاف است؛ نیروهای امنیتی عراق می گویند پس از آنکه ساکنین بطرف سربازان سنگ پرتاب کردند, 3 نفر کشته شدند, ولی یک سخنگوی کمپ میگوید حداقل 31 نفر در جریان یک حمله ی تحریک نشده که به قصد ارعاب و خروج آنان طرحریزی شده بود کشته شدند.
از ورود خبرنگاران به این کمپ وسیع و گسترده ممانعت بعمل آمد, کمپی که به کمپ اشرف معروف است و خانه حدود 3000 نفر می باشد که در پاریس نمایندگانی متین دارند و در واشینگتن وکلا و نمایندگانی متحد.
شیوه ی رفتار با این ناراضیان ایرانی, که نامشان مجاهدین خلق (MEK) است, میزان این سنجش است که بین آمریکا و ایران، کدامیک بیشتر بر دولت عراق, تحت رهبری نخست وزیر نوری المالکی, نفوذ دارند.
آمریکا که از این گروه راجع به برنامه هسته ای ایران اطلاعات دریافت کرده و در حال بازبینی نامگذاری تروریستی آنان است از دولت عراق خواسته که از آنان حفاظت به عمل آورد. دولت ایران علاقمند است که عراق آنان را اخراج کند.
روز جمعه, گیتس که در شهر شمالی موصل در سفر بود گفت مقامات آمریکائی گزارشات مربوط به درگیریها را از «حوالی» محل مانیتور کرده و «نسبت به گزارشات مربوط به کشته شدگان بسیار نگران» هستند.
وی گفت: «من از دولت عراق تقاضا میکنم خویشتنداری به خرج داده و به تعهداتش در رابطه با رفتار با ساکنین اشرف بر طبق قوانین عراق و تعهدات بین المللی, وفادار باشد.» انتظار می رود گیتس امسال استعفا دهد و این احتمالا آخرین سفر او به عراق قبل از استعفایش می باشد.
جمعه بعدازظهر, علی الدباغ یک سخنگوی دولت عراق گفت اوضاع آرامش یافته و ساکنین مجبور به ترک [اشرف] نیستند. اما او اضافه کرد قوانین عراق اجازه نمی دهد دولت به گروههای تروریست خارجی پناه دهد.
جزئیات حمله مورد اختلاف است, ولی براساس گفته یک سخنگوی کمپ و منابع امنیتی عراق, که نمی خواستند نامشان فاش شود چون اجازه صحبت علنی راجع به این موضوع را نداشتند, ظاهرا حمله در ساعات ابتدائی صبح جمعه هنگامیکه 2000 سرباز عراقی با هاموی, کامیون و بولدوزر حصار اطراف کمپ را خراب کرده و وارد شدند, آغاز شد.
بر اساس گفته مهدی عقبائی سخنگوی کمپ, نیروهای امنیتی عراقی طی آنچه که وی آنرا یک کمپین مداوم برای ارعاب و بالنتیجه اخراج خواند, با هاموی های خود چند تن از ساکنین را زیر گرفته و به روی دیگر ساکنین آتش گشودند. وی گفت 31 نفر کشته و بیش از 200 تن زخمی شدند. عقبائی گفت دو تن دیگر که در اعتراض [به این حمله] خودرا به آتش کشیدند نیز جان خود رااز دست دادند.
یک سخنگوی گروه در پاریس اسامی شش تن از کشته شدگان را اعلام کرد و عکسهائی را به عنوان عکس آنان ارائه داد, عکسهایی با کیفیت استودیویی از مردهایی اساسا میانسال و با کت و کراوات. این سخنگو, شهریار کیا, تهاجم امروز را یک «حمام خون» توصیف کرد و از مقامات آمریکائی انتقاد نموده و گفت ساکنین کمپ از تجمع نیرو در سراسر هفته گذشته خبر داده بودند.
وی گفت: «آمریکا می توانست دخالت کرده و از این کشتار ممانعت به عمل آورد. ما انواع و اقسام هشدار به آنان دادیم.»
دولت عراق توصیف بسیار متفاوتی از وقایع ارائه داد. دباغ گفت سربازان عراقی به دلیل یک چرخش معمولی نیروهای امنیتی به کمپ وارد شده بودند. او گفت حدود 100 نفر از ساکنین – که تمام روز پنجشنبه هشدار می دادند که نیروی امنیتی جدید قصد حمله دارد - سنگ پرتاب کرده و لاستیکهائی را در محلی آنطرفتر از یک حصار آجری که کمپ را محفوظ می کرد به آتش کشیدند.
دباغ گفت: «ما قانون را اجرا کرده و آنان را بداخل کمپ بازگرداندیم. ما هیج قصدی برای اخراج آنان یا قصدی برای ورود به کمپ نداریم و ما مسلماٌ باآنان به شیوه ای انسان دوستانه رفتار می کنیم. ولی ما از آنان تقاضا داریم که به قانون احترام بگذارند. آنان در آمریکا و عراق به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده اند.»
دباغ گفت چند سرباز زخمی شدند ولی گفت اطلاعی از اینکه کسی از ساکنین کمپ کشته شده باشند ندارد.
نیروهای آمریکایی که قرار است در ماه دسامبر از عراق خارج شوند, حدود 2 سال پیش حفاظت از کمپ را به عراقیها تحویل دادند. در دهه 1980  این گروه مسئول یک سری بمب گذاریها و ترورها بود, ولی اینک سوگند خورده که خشونت را پشت سر گذاشته است. سال گذشته این گروه در واشینگتن یک وکیل استخدام کرد و علیه وزارت خارجه آمریکا اقامه دعوا نمود تا نامش از لیست گروههای تروریست خارج شود.
دادگاه استیناف آمریکا در واشینگتن پرونده را برای بازبینی به وزارت خارجه پس فرستاد, ولی نامگذاری گروه را تغییر نداد.