این ناراضیان یعنی مجاهدین خلق در کمپ اشرف در نزدیک مرز ایران قرار داشته و 14مایل مربع وسعت دارد زندگی میکنند.
بنابه گفته این ناراضیان نیروهای امنیتی عراق روی ساکنان این کمپ اواخر روز پنجشنبه و اوایل جمعه آتش باز کردند و بیش از 12نفر را کشتند. این گزارش بهطور مستقل تأیید نشده است. اما آمریکا که تلاش کرده قبل از اینکه عراق را در پایان سال جاری ترک کند تنشها را کنترل نماید نسبت به این گزارشات باندازه کافی مطمئن بوده است تا آقای گیتس برای خبرنگاران اظهاراتی عنوان کند.
آقای گیتس بعد از صحبت با نیروهای آمریکا در پایگاه جلودار ماریز در موصل گفت ” ما از گزارش کشتهها و مجروحین که در درگیری صبح بهوجود آمده بسیار نگرانیم. من از دولت عراق میخواهم خویشتنداری نشان بدهد و به تعهداتش نسبت به رفتار با ساکنان اشرف ملتزم به قانون عراق و التزامات بینالمللی باشد.
آقای گیتس گفت هیچیک از نیروهای آمریکایی که در نزدیکی کمپ اشرف مستقر بوده، در این درگیری شرکت نداشته است. اما گفت این نیروها کمکهای پزشکی ارائه کردهاند. وی گفت شنیده است برخی از ساکنان کمپ ممکن است کشته شده باشند اما از تأیید این تعداد خبر نداشت.
در این کمپ چند هزار ناراضی ایرانی سکونت دارند که در استفاده از مواد انفجاری تعلیم دیده هستند و در کار با تانک و مسلسل حرفهیی هستند و برای سرنگونی حکومت تهران قسم خورده هستند. …
بعد از حمله آمریکا در سال 2003 به عراق، این گروه بعد از اینکه اطلاعاتی راجع به برنامه اتمی ایران فراهم کرد توسط آمریکا حفاظت میشد گرچه با این وجود،آمریکا آن را یک سازمان تروریستی میداند.
دولت عراق که همسو با ایران دشمن این گروه بوده در ژوییه سال 2009 نیز با هدف ایجاد یک ایستگاه پلیس در این کمپ حملهیی را شروع کرد. مأموران پلیس و سربازان در آن زمان آتش باز کردند و با خودروهای نظامی ساکنان این کمپ را زیر گرفتند و 11نفر را کشته و بیش از 500نفر را مجروح ساختند.
دولت عراق خواهان اخراج این گروه از عراق است.
علی العلاک مشاور مالکی نخستوزیر طی مصاحبهیی در 2009 گفت ما خودمان بهاندازه کافی مشکل داریم که نگرانش باشیم».