نیروهای آمریکایی به خودداری از انتقال 250 مجروح به بیمارستان متهم می‌شوند

ایلاف- فرامنطقه ای 21 فروردین
- نیروهای عراقی بار دیگر به قرارگاه اشرف مقر مجاهدین خلق اپوزیسیون ایران حمله کردند، و در حالیکه 250نفر با گلوله یا با زیر گرفتن توسط زرهیهای ارتش عراق مجروح شده‌اند و تاکنون امکان درمان نداشته‌اند، از نظر ساکنان قرارگاه، نیروهای آمریکایی در برابر انتقال مجروحین، بی‌حرکت ایستاده‌اند.

نیروهای عراقی امروز یکشنبه بار دیگر به قرارگاه اشرف مقر سازمان اپوزیسیون مجاهدین خلق ایران در شمال بغداد تهاجم نمودند، ساکنان این قرارگاه نیروهای آمریکایی که بر اوضاع آنجا نظارت دارند را به دست نزدن به هر اقدامی تاکنون برای انتقال مجروحین حمله جمعه گذشته متهم نمودند، تهاجمی که به کشته و مجروح شدن 331نفر منجر شد، آنها هم‌چنین نسبت به وجود 250 مجروح بدون امکان درمان، به‌رغم گذشت 60ساعت از این حمله هشدار دادند، چیزی که بسیاری از آنها را در معرض مرگ قرار می‌دهد.
محمد اقبال سخنگوی این قرارگاه در یک تماس تلفنی از داخل قرارگاهی که ۳۴۰۰تن از اعضای سازمان اپوزیسیون مجاهدن خلق ایران از جمله زنان و کودکان را در خود جای داده است به ایلاف گفت: نیروهای آمریکایی تاکنون به هیچ اقدامی برای انتقال مجروحین حمله نیروهای عراقی که ساکنان در روز جمعه گذشته با آن مواجه شدند، مبادرت نکرده‌اند، حمله‌ای که به کشته و مجروح شدن 331نفر منجر شد. وی خاطرنشان کرد نیروهای عراقی و ”عمر خالد ”مدیر بیمارستان ”عراق جدید ”در قرارگاه اشرف موانع بسیاری برای انتقال مجروحین به خارج اشرف ایجاد می‌کنند.
اقبال تأکید کرد: 250 مجروح وجود دارد که با گلوله‌های جنگی یا توسط زیر گرفتن با زرهیهای ارتش عراق مجروح شده‌اند، و باید آنها فوراً به بیمارستان منتقل شوند، اما به‌رغم گذشت بیش از 60ساعت از این تهاجم و فراخوانهای متعدد این ساکنان به ارگانهای بین‌المللی برای انتقال مجروحین، نیروهای آمریکایی هیچ اقدامی در رابطه با درمان مجروحین یا انتقال آنها به بیمارستان انجام نداده‌اند.
وی خاطرنشان نمود: ”در اشرف، به‌خصوص بعد از گذشت بیش از دو سال از محاصره ظالمانه و غیرانسانی، ابتدایی‌ترین امکانات برای درمان مجروحین یا انجام عمل جراحی روی آنها یافت نمی‌شود ”. وی هشدار داد: در صورت عدم انتقال فوری مجروحین توسط نیروهای آمریکایی به بیمارستان، تعدادی از آنها فوت خواهند کرد، و آمریکا در برابر آنها مسئول است.
نیروهای آمریکایی: مقامات عراقی ارائه کمکهای درمانی را رد می‌کنند
اما یک سخنگوی نظامی آمریکا امروز تأکید کرد دولت عراق درخواست آمریکا برای ارائه کمکهای انسانی و درمانی به ایرانیهای مقیم قرارگاه اشرف را رد می‌کند. کلنل بری جانسون گفت: ”در پی درگیریهای روز جمعه با نیروهای عراقی درخواست ارائه کمکهای انسانی پزشکی به ساکنان قرارگاه اشرف را نموده‌ایم، اما دولت عراق درخواست ما را رد کرده است ”.
درحالی‌که واشنگتن و سازمان ملل و انگلستان و سازمانهای بین‌المللی بارها نسبت به آن‌چه در قرارگاه اشرف اتفاق می‌افتد، ابراز نگرانی کرده‌ ، و از دولت عراق خواسته‌اند ”خویشتن داری کند ”، تهران اقدام این دولت را ستود. مقاومت ایران دولت و نیروهای آمریکایی و شورای امنیت را به اقدامات فوری برای وادار کردن دولت عراق به بیرون کشیدن نیروهایش از اشرف برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی دیگر فراخوانده است. این مقاومت تأکید نمود تعداد زیادی از مجروحین در وضعیت خطرناکی به‌سر می‌برند، و در صورت مبادرت نکردن نیروهای آمریکایی به درمان آنها، به شهادت خواهند رسید، و آمریکا به‌خاطر التزامش به حفاظت ساکنان اشرف، مسئول این واقعه خواهد بود.

حمله جدید به اشرف
اقبال اضافه نمود: تعدادی از نیروهای ضدشورش عراقی تحت امر مالکی (نخست‌وزیر عراق) به تعدادی از ساکنان قسمت شمال غربی این قرارگاه حمله کرده و از چوب و چماق استفاده نمودند، آنها گلوله‌های هوایی نیز شلیک نمودند، اقدام امروز آنها منجر به مجروح شدن 13نفر از جمله زنان شد، آنها 5نفر دیگر را دستگیر نمودند.
بر درگذشت دو نفر از ساکنان این قرارگاه در یک بیمارستان در شهر بعقوبه تأکید شده است. آنها در میان افرادی بودند که نیروهای عراقی در تهاجمشان در روز جمعه آنها را ربودند، اسامی آنها عبارتست از: حسین احمدی جیحون آبادی و مرتضی بهشتی. بدین ترتیب تعداد کشته شدگان قربانی این حمله به 35نفر رسید.


دعوت سازمان ملل و دولت آمریکا به اقدامات فوری
مریم رجوی ”رئیس‌جمهور منتخب مقاومت ایران ”بنوبه خود گفت: بیش از 300نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف مجروح شده‌اند، که حداقل 178تن از آنان هدف گلوله مستقیم قرار گرفته‌اند، علاوه بر این‌که 18نفر از مجروحین نیز توسط نیروهای مهاجم دستگیر شده‌اند.
وی امروز در یک بیانیه مطبوعاتی افزود: این در حالیست که وضعیت خطرناک مجروحین رو به‌شدت می‌گذارد، و هم‌چنان تعدادی از آنها در حالت اغماء یا در وضعیت بسیار خطرناکی به‌سر می‌برند، در حقیقت دولت عراق سیاست از بین بردن مجروحین با تنگ کردن حلقه فشار بر آنها را به مرحله اجرا گذارده است.
رجوی سازمان ملل و نیروهای آمریکایی را به اقدام فوری و بدون فوت وقت برای درمان مجروحینی که نیاز شدیدی به رسیدگیهای پزشکی دارند فراخواند و این‌که ”موانعی که مالکی برای ورود به اشرف ایجاد کرده را از میان برداشته و وضعیت دردناکی که در صحنه وجود دارد را مشاهده کنند، و هم‌چنین گزارش کامل و دقیقی از وقایع خونین روز جمعه در اشرف برای اطلاع افکار عمومی منتشر کنند.

وی بر ضرورت قیام آمریکا و سازمان ملل به اقدامات فوری برای آزادی مجروحینی که توسط مقامات عراقی دستگیر شده‌اند، تأکید نمود، و از شورای امنیت خواستار انجام تحقیق کامل در مورد ”ارتکاب به کشتار ”توسط نیروهای عراقی شد. لازم به ذکر است که حدود ۲۵۰۰ سرباز عراقی تا دندان مسلح، همراه با 65 خودروی نظامی، اقدام به تهاجم به این قرارگاه در روز جمعه گذشته کردند، که منجر به کشته و مجروح شدن 331نفر از آنان شد.

نیروهای عراقی که از نیروهای پلیس و ارتش به استعداد هزار نفر تشکیل می‌شدند، در شروع سال گذشته به قرارگاه اشرف تهاجم نمودند، اما اعضای مجاهدین خلق در برابر آنها ایستادند، که منجر به درگیری شد، و به مجروح شدن 260نفر از ساکنان انجامید، علاوه بر دستگیری 50نفر از اعضای این سازمان.
در پی این، دادگاه ملی اسپانیا در 25ماه گذشته چهار نفر از مسئولین عراقی را احضار نمود، که درمیان آنان دو تن از فرماندهان نظامی به اتهام ارتکاب به جنایت ضد ساکنان قرارگاه اشرف می‌باشند، زمان احضار آنان برای پاسخگویی در ماه می‌آینده می‌باشد.

دادگاه شماره چهار تحقیق مرکزی اسپانیا حکمی صادر نمود که طی آن دو تن از مسئولین عراقی و افسران ارتش عراق به اتهام ”ارتکاب به جنایت علیه جامعه بین‌المللی ”احضار شده‌اند. خوان گارسیا وکیل ساکنان اشرف گفت: این مسئولین عراقی که احضار شده‌اند: علی یاسری رئیس کمیته بستن اشرف در نخست‌وزیری عراق و صادق محمد کاظم مدیر این کمیته و سرهنگ نزار حازم و ستوان حیدر عذاب ماشی به‌خاطر حمله آنان به ساکنان قرارگاه اشرف به اتهام نقض کنوانسیون چهارم ژنو توسط ارتکاب به جنایت علیه جامعه بین‌المللی می‌باشند.

رئیس‌جمهور سابق (عراق) صدام حسین به مجاهدین خلق اجازه اقامت در آنجا را داده بود تا آنها در مقابله با رژیم ایران در جنگ میان ایران و عراق (۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸) پشتیبان خود نماید. اما بعد از سقوط رئیس‌جمهور سابق در آوریل سال ۲۰۰۳، نیروهای آمریکایی این نیروی اپوزیسیون را خلع‌سلاح کردند، و کنترل این قرارگاه را به نیروهای امنیتی عراق تحویل دادند، که فرماندهان آن روابط خوبی با رژیم تهران دارند.
جنبش مجاهدین خلق که در سال ۱۹۶۵ با هدف سرنگونی رژیم شاه تاسیس شد، توسط رژیم اسلامی در دهه هشتاد از ایران اخراج شد، آمریکا آنان را به‌عنوان سازمان تروریستی قلمداد می‌کند، اما اتحادیه اروپا در ابتدای سال ۲۰۰۹ این عنوان را از آنان زدود.