حتی در مصر و تونس، جایی که انقلابات به برکناری روسای جمهور آن کشورها، روی هم رفته با 54سال حکومت موفق شدند، پروسه اصلاحات در خطر میباشد.
کلینتون در سخنرانی خود در جلسهی سالانه ` آمریکا و جهان اسلام` اظهار داشت که این اولین فرصت واقعی بعد از دههها برای تغییر بنیادین در منطقه میباشد.
کلینتون سؤال کرد، “آیا مردم و رهبران خاورمیانه و آفریقای شمالی در جستجوی یک مشی جدید و جامع برای حل چالشهای مداوم سیاسی و اقتصادی و اجتماعی خواهند بود؟ …
وی هم زمان گفت، “مقامات دوران انتقال بایستی کثرتگرا باشند و به حقوقی مانند آزادی تجمعات احترام بگذارند و امنیت پایهیی در خیابانها را تأمین نمایند. فساد بایستی ریشهکن شده، و حکومت نظامی برچیده شود و سیستم قضایی مستقل برقرار و انتخابات عادلانه برگزار شود.
کلینتون زمانی به صحبت میپرداخت که دولت اوباما، شورای نظامی مصر را مورد انتقاد قرار داد که میکائیل نبیل سناد وبلاگ نویس 26ساله را بهخاطر اهانت به ارتش به 3سال زندان محکوم کرده است. این آخرین علائم از برگشت خوردن پروسه اصلاحات میباشد.
سناد حامل گزارشاتی دال بر رفتار سوء از طرف ارتش بود و آنها را باقیماندگان وفادار به حسنی مبارک رئیسجمهور مخلوع برمی شمرد.
مارک تونر سخنگوی وزارتخارجه گفت، “این پیشرفتی نیست که ما در پی آن بودهایم“.
کلینتون همچنین نسبت به وضعیت وخیم زنان در مصر و تونس، جایی که زنان از پروسه انتقال محروم گشتهاند، ابراز تأسف نمود.
وی گفت، “وقتی زنان در میدان تحریر قاهره برای جشن گرفتن روز زن راهپیمایی میکردند، با ارعاب و سوء رفتارهایی مواجه شدند.
کلینتون گفت، “وقتی نیمی از جمعیت کشور ساکت مانده است، شما نمیتوانید دعاوی دمکراسی داشته باشید“.
وی گفت، “مردم حق و مسئولیت دارند که دولت خود را تدبیر کنند. …
کلینتون گفت، تمام علامت های پیشرفتی که در ماههای اخیر شاهدش بودیم فقط موقعی معنی دارد که رهبران بیشتری در مکان های بیشتر سریعتر اقدام کنند و خاطره انقلاب سال 1979 ایران را به یاد بیاورند که یک ”واژگون کردن و خراب کردن جدیدی ”بود... و نسبت به تبلیغات القاعده و رهبران ایران که تلاش میکنند تظاهراتهای صلحآمیز جهان عرب را به نفع خودشان تمام کنند، اخطار داد.