انتقال تکنولوژی سرکوب به سوریه توسط ایران

تلویزیون سی ان ان 26 فروردین - دمشق تکذیب کرده است که ایران در سرکوب اعتراض کنندگان ضد حکومتی، به سوریه کمک می‌کند. اما آمریکا گفته است وضعیت، عکس این است.

برایان تاد گزارشگر ارشد سی.ان.ان- دولتهای معدودی در خاورمیانه به مؤثر بودن در سرکوب مانند سوریه هستند . اکنون ما اطلاعاتی دریافت کرده‌ایم که سوریه از یک کشور دیگر کمک می‌گیرد که خوب می‌داند اینکار را چطور انجام بدهد. مقامات آمریکا به سی.ان.ان گفتند ارتباط شومی بین این دو رژیم که سرکوبگرترین رژیمها در خاورمیانه هستند  وجود دارد . آنها می‌گویند ایران کمکهای مادی به سوریه می‌دهد تا به سوریه در سرکوب اعتراضات حامی دموکراسی کمک کند.
وقتی از یک سخنگوی وزارت‌خارجه در مورد این تبانی بالقوه مرگبار پرسیده شد گفت،
مارک تونر سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا : یقیناً ما با این گزارشات ناراحت شده‌ایم و فقط می‌گوییم که اگر سوریه به ایران برای گرفتن کمک روی آورده است این  کاری خطرناکی میتواند  برای مسیر اصلاحات می‌باشد.
دو نفر از مقامات آمریکا به سی.ان.ان گفتند ایران تجربیات سرکوب سال 2009 خود علیه اعتراض کنندگان ضدحکومتی را با سوریه به اشتراک گذاشته است . این تجربیات شامل تکنیکهای کنترل جمعیت و کمکهای تکنیکی و تجهیزات برای مانیتور و بلوکه کردن ایمیلها و تماسهای تلفن همراه و پیامک و مراسلات اینترنتی می‌باشد که از طریق آنها فعالان سوریه‌یی اعتراضات را سازماندهی می‌کنند.
مایکل روبین یک تحلیلگر سابق پنتاگون که متخصص در امور ایران است و اخیراً در سوریه بوده گفت ایران در آن‌چه آن را تکنولوژی سرکوب خوانده، بسیار وارد است. در تکنولوژی سرکوب، رژیم بجای کوبیدن بر سر تظاهر کنندگان که ممکن است اعتراضات را دامن بزند روبین گفت،
مایکل روبین : کاری که ایران می‌کند این است که عکسبرداری می‌کند و بعد از شناسایی از طریق عکسها، دو یا 3هفته بعد از آن، به دستگیریهای شبانه می‌پردازند که دیگر جرقه‌یی ایجاد نمی‌کند و دافعه ندارد. این ممکن است چیزی باشد که در حال حاضر آنها مشغول آموزش به سوریه هستند.
برایان تاد : یک مقام وزارت‌خارجه سوریه به تلویزیون دولتی گفت ایران به سوریه کمک نمی‌کند و مقام ایران در ملل ‌متحد طی ارسال ایمیلی به سی.ان.ان گفته است دولت او قاطعانه این گزارش را بی‌پایه، بی‌اساس و بخشی از تبلیغات در آمریکا برای بدنام کردن ایران و سوریه می‌باشد. من یک سؤال کلیدی راجع به نقش ایران در بهار عربی از روبین پرسیدم. ایران به‌طور کلی در خاورمیانه چه کار می‌کند؟ آیا به دیگران کمک می‌کند؟
روبین : ایران در تلاش است این قیامهای عربی را از آن خودش کند. یقیناً آن‌چه ما دیده‌ایم یک بازی بزرگ است. ایران خود را در یک بازی رقابتی تعادل قدرت (زیرو سام) با آمریکا می‌بیند.
تاد (گزارشگر) : تحلیلگران می‌گویند مواظب بحرین باشید. بحرین درست آنطرف خلیج فارس در مقابل ایران است و حتی در گذشته بخشی از ایران بوده است. و جمعیت آن مانند ایران عمدتاً شیعی هستند و اعتراض کنندگان شیعی در بحرین خواستار سرنگونی خانواده سلطنتی سنی می‌باشند. ایران هرگونه دخالت در این اعتراضات بحرین را رد کرده و مقامات آمریکا گفته‌اند هنوز سندی ندارند که حاکی از دخالت ایران باشد. اما این چیزی است که آن را مانیتور خواهند کرد.
سؤال مجری: درحالیکه سندی نباشد ما می‌دانیم که ایران یقیناً در خصومت با پادشاه بحرین منافعی دارد.
تاد : آنها یقیناً منافع دارند. بحرین دوست سعودیها می‌باشد که ایرانیها از آن بیزارند. ایرانیها البته این واقعیت را هم دوست ندارند که ببینند ناوگان پنجم آمریکا در بحرین مستقر است و وزیرخارجه ایران طی نامه‌یی به ملل ‌متحد به عربستان اعتراض کرده که به بحرین نیرو فرستاده است و بنابراین روشن است که ایران در بحرین منافع دارد و خواهان برکناری پادشاه است و تا اندازه‌یی دخالت در آنجا را شروع کرده‌اند. بنابراین باید بحرین را مانیتور کرد.