آیا عراق دستورات رژیم ایران را اجرا می کند؟ - مصاحبه تلویزیون فاکس نیوز با جان بولتون
تلویزیون فاکس نیوز امروز، 17 آوریل مصاحبه یی با جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در مورد حمله به قرارگاه اشرف انجام داد که برگردان آن را در زیر می خوانید:
مجری: در خاورمیانه, اخبار جدیدی درباره حمله مرگبار علیه مخالفان ایرانی که در عراق مستقر هستند به دست رسیده است. یک اردوگاه پناهندگی بنام کمپ اشرف در شمال بغداد وجود دارد که سالهای زیادی است 3500 تن از تبعیدیان ایرانی در آنجا مستقرند. اکنون سازمان ملل فراخوانی منتشر کرده است تا در رابطه با آنچه شما هم اکنون بر روی صفحات تلویزیون خود مشاهده می کنید تحقیقاتی صورت گیرد. نیروهای عراقی 10 روز پیش به آن کمپ حمله کردند و 34 تبعیدی ایرانی را به قتل رساندند. این حملات نگرانی هایی را دامن زده مبنی بر اینکه دولت عراق دستورات رژیم ایران را اجرا می کند. آیا آمریکا ساکت نشسته و اجازه وقوع چنین تحولاتی را می دهد؟ آیا رژیم تهران به بغداد در این باره امر و نهی می کند؟
جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و مشاور تلویزیون فاکس نیوز است. هم ما و هم شما هفته گذشته در این رابطه صحبت کرده ایم. این واقعه بنظر یک قتل عام و یک کشتار جمعی بوده است که جامعه جهانی نیز درباره آن اطلاع زیادی ندارد و سکوت پیشه کرده است.
بولتون: دولت عراق موفق شده خبرنگاران را از ورود به کمپ اشرف منع کند. در حال حاضر آنها از دولت معمر قذافی هم بیشتر آزادی مطبوعات را سرکوب می کنند. و این خود از دلایلی است که دسترسی به جزئیات را محدود ساخته است. به نظر بسیار قابل ملاحظه است که پرسونل نظامی آمریکا خیلی دیر بعد از حمله, به کمپ اشرف بازگشتند و اساسا آنچه تبعیدیان ایرانی می گفتند را تائید نمودند. حمله بسیار وحشیانه بوده و بیش از 30 نفر کشته و دهها تن که بطور جدی مجروح شده اند بر جای گذاشت. و این یکی از دلایلی است که حتی سازمان ملل هم خواستار تحقیقات علنی شده تا مشخص شود واقعا چه اتفاقی رخ داده است.
سئوال: آیا ما در آمریکا این همه هزینه و فداکاری برای آزادی عراق کرده ایم که چنین اتفاقاتی در آنجا بیافتد؟
بولتون: این بسیار دردآور است نه تنها بخاطر اینکه ارتش عراق را علیه افرادی بسیج کرده اند که توسط ایالات متحده بعنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو برسمیت شناخته شده اند, بلکه همچنین از این جهت که دولت عراق سرسپرده رژیم ایران است و این سرسپردگی واقعا تنها دلیل و مبنای این حمله است. افرادی که در کمپ اشرف مستقر هستند هیچ تهدیدی را نه علیه عراق و نه علیه ایران ایجاد نمی کنند. اما آنها خاری در پهلوی رژیم تهران هستند.
سئوال: آیا شما فکر می کنید که نخست وزیر نوری المالکی و سایر مقامات دولتی عراق آنچه را انجام می دهند که ملاهای تهران به آنها دستور داده اند؟
بولتون: این قطعا منطق حاکم بر این وضعیت است و اگر هم اینطور نیست آنها باید صدای خودشان را بلند کنند. نوری المالکی باید اعلام کند که او حاضر است به قراردادی که دولت تاره استقلال یافته عراق در آن زمان با دولت آمریکا امضا کرد احترام بگذارد. بر اساس این قرارداد که در خلال عقب نشینی نیروهای ما از عراق منعقد شد دولت عراق متعهد شد که از کمپ اشرف همانگونه حفاظت کند که نیروهای آمریکایی در مدت زمان بعد از سرنگونی صدام حسین از کمپ اشرف کردند.
سئوال: وزارت امور خارجه به آغاز یک تحقیقات فراخوان داده است. فکر می کنید دولت آمریکا در این رابطه به اندازه کافی اقدام نموده است؟
بولتون: نه من فکر نمی کنم. مقامات نظامی ما که در صحنه حضور داشتند از آنچه که می دیدند بسیار ناراحت شده بودند. و فکر می کنم این قبیل قضایا بخاطر سردرگمی هم هست که در سیاست خود دولت آمریکا وجود دارد. دادگاه به وزیر امور خارجه کلینتون دستور داده است تا لغو نامگذاری سازمان مجاهدین خلق که چتر تشکیلاتی مخالفان در اشرف است بعنوان سازمان تروریستی را بازبینی کند. این تصمیم مدت طولانی است که به تاخیر افتاده است و باید فورا اتخاذ شود. بسیاری از کسانی که به این موضوع اشراف دارند و آن را بررسی کرده اند بر این عقیده هستند که نام این گروه باید از لیست تروریستی خارج شود.
سئوال: دولت عراق ادعا می کند که اصلا دلیل اینکه به کمپ حمله کردند همین است که آنها در لیست تروریستی هستند.
بولتون: این بر خلاف عقیده و اقدامات ارتش آمریکا است. سه تن از روسای سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا, یعنی هیو شلتون, ریچارد مایرز, و پیتر پیس, همگی خواستار لغو نامگذاری تروریستی مجاهدین شده اند. وزیر سابق دادگستری مایکل موکیزی و مشاور سابق امنیت ملی دولت اوباما جیمز جونز نیز در این دسته هستند که شامل لیست بسیار چشمگیری از افراد می شود. بسیار سخت است که باور کنیم که آنها, که من نیز در میان شان هستم, از لغو نامگذاری حمایت کنند چنانچه احساس می کردند مجاهدین ارتباطی با تروریسم دارند.
سئوال: پس چه اقدامی را می توان در قبال 3500 ایرانی تبعیدی انجام داد؟ آیا ما باید به آنها سرپناه و پناهندگی سیاسی در آمریکا بدهیم؟ چطور می توانیم از آنها حفاظت کنیم؟
بولتون: وقتی نیروهای ما در عراق از موقعیت بالاتری برخوردار بودند ما تعهد حفاظت را تقبل کردیم. و ما مسئولیت داریم که مطمئن شویم دولت عراق به تعهدات خود پایبند خواهند ماند. طبق اصول عام قوانین پناهندگی بین المللی, کشوری که مقصد اول پناهندگان بوده مسئولیت حفاظت و کمک به پناهندگان سیاسی مشروع را دارد که این توصیف ساکنان اشرف را نیز شامل می شود. این در وهله اول مسئولیت عراق است. اگر آنها بتوانند گزینه دیگری را برای ساکنان اشرف مهیا کنند مثلا اینکه به کشور ثالثی بروند ما باید به آنها در این رابطه کمک کنیم و مسئله پذیرش برخی از آنها در آمریکا را هم بررسی کنیم.
مجری: بسیار دردآور و نگران کننده است که به این افراد اینگونه حمله شده و بدتر از آن تصور این است که این حمله به دستور رژیم ایران صورت گرفته است.
برای دیدن فیلم مصاحبه این جا را کلیک کنید