وزیران خارجه کشورهای همکاری خلیج فارس، در بیانیه صادره در پایان جلسه فوقالعاده خود در ریاض گفتند که این کشورها، هرگونه دخالت در امورشان را قاطعانه رد میکنند. وزیران، آنچه را تعدی به دیپلوماتهای عربستان در ایران بشمار آوردند محکوم کردند. عربستان نسبت به تعرض به دیپلوماتهایش در ایران از سوی تظاهر کنندگان خشمگین شکایت کرد.
براساس این گزارش، وزیران خارجه شورای همکاری در جلسه اخیر خود در ریاض، محتوای نامه وزیر امورخارجه ایران به بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل در مورد اوضاع بحرین را مردود دانستند.
بیانیه اجلاس وزیران خارجه شورای همکاری با اشاره به نامه آقای صالحی، اعلام کرده است که ”لحن تهدیدآمیز این نامه منعکسکننده نیات مداوم ایران برای مداخله بیپرده در امور داخلی بحرین و سایر کشورهای عضو شورای همکاری“ است.
وزیران امورخارجه کشورهای عضو شورای همکاری، ضمن متهم کردن دولت ایران بهدنبال کردن سیاستهای مداخله جویانه، جمهوری اسلامی را بهخاطر ”پخش بیامان اتهامات دروغ بهمنظور تحریک به آشوب و براندازی و ایجاد بیثباتی در منطقه“ بهشدت محکوم کردهاند.
بیانیه وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرده است که کشورهای عضو این شورا در اتخاذ سیاستها و تدابیر لازم بهمنظور حراست از حق حاکمیت و ثبات کشورهای خود تعلل نخواهند ورزید و از ایران خواسته است تا ”به اقدامات تحریک آمیز، استخدام جاسوس و ایجاد شبکههای مخفی برای براندازی“ در کشورهای عضو این شورا خاتمه دهد.
ظاهراً این بخش از بیانیه به اتهامات کویت در مورد ارتباط برخی دیپلماتهای ایرانی با یک شبکه جاسوسی وابسته به سپاه پاسداران در آن کشور اشاره دارد.
وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفتهاند که هدف دولت ایران از تلاش برای ایجاد بیثباتی در کشورهای منطقه ”منحرف کردن اذهان عمومی از مشکلات داخلی“ جمهوری اسلامی است.
اجلاس فوقالعاده ریاض بهمنظور بررسی شرایط سیاسی در یمن برگزار شد
بیانیه شورای همکاری خلیج فارس در ادامه از ”حملات مکرر به مراکز دیپلوماتیک عربستان سعودی در تهران“ انتقاد کرده و آن را نقض آشکار قوانین و معاهدات بینالمللی ناظر بر فعالیتهای دیپلوماتیک دانسته است.
اجلاس فوقالعاده وزیران امورخارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس - متشکل از عربستان سعودی، کویت، قطر، بحرین، عمان و امارات عربی متحده - روز گذشته کار خود را در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، آغاز کرد و بررسی اوضاع یمن موضوع اصلی در دستور کار این اجلاس است.
به دنبال صدور این بیانیه، رژیم آخوندی در یک واکنش سریع به سوز و گداز پرداخت. مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه رژیم گفت: این بیانیه «دیدگاه تمامی اعضای این شورا نبوده و به نظر میرسد که برخی از اعضای این شورا از نام شورا برای اجرای اهداف خود سوءاستفاده میکنند».
وی انتشار این بیانیه را «اقدامی در جهت انحراف افکار عمومی جامعهی بینالمللی از اقدامات نظامیگرایانه و بحرانساز برخی کشورهای منطقه» توصیف کرد.
علاالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز روز دوشنبه بیانیه شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر مداخلهی ایران در امور داخلی بحرین را مردود شمرد.
بروجردی برای توجیه مداخلات رژیم در بحرین گفت: «جمهوری اسلامی پایان یافتن این بحران و حفظ استقلال یک کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان ملل» است.
همزمان با این اظهارنظرها محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران، نیز در مراسم روز ارتش در تهران آمریکا را به تلاش برای ایجاد اختلاف میان ایران و کشورهای عربی و نفاقافکنی میان شیعیان و سنیها متهم کرد.