این رادیو سپس از خبرنگار خود میشل زر پرسید: چرا درخاک عراق تعدادی پناهنده ایرانی حضور دارند؟
میشل زر : آنها مجاهدین خلق ایران هستند که در ابتدا با رژیم شاه ایران و سپس با رژیم ملاها بعد از انقلاب مبارزه کردند. آنها در اوایل دهه 1980 به دعوت صدام حسین در عراق پناه یافتند که در آن زمان با تهران در جنگ بود. کمپ اشرف درسال 1986 در100 کیلومتری شمال بغداد در نزدیکی مرز ایران تاٴسیس شد. بعد از اشغال عراق به وسیله امریکا و انگلستان در سال 2003 این قرارگاه بکلی خلع سلاح شد. امریکا به این پناهندگان استاتوی افراد حفاظت شده داد.
اما از سال 2009 هنگام انتقال کنترل کمپ ازطرف امریکا به ارتش عراق، وضعیت برای این 3400 پناهنده رو به وخامت گرائید. مقامات عراقی خواهان منحل کردن کمپ و فرستادن مجاهدین به ایران میباشند.
مجری: حالا مجاهدین 2 مطالبه دارند، ابتدا اینکه سازمان ملل متحد به تحقیقاتی درباره این حمله خونین در 8 آوریل بپردازد و دوم اینکه نیروهای امریکایی امنیت این اردوگاه را بعهده بگیرند.
میشل زر: شورای ملی مقاومت ایران خواهان این است که شورای امنیت ملل متحده نماینده یی را برای انجام تحقیقات مستقل معرف کند و امریکایی ها به ایفای نقش خود در حفاظت از اشرف بپردازند. به توضیحات وکیل پاتریک بودوئن، یکی از وکلای کمپ اشرف گوش فرا دهید:
پاتریک بودوئن: باید یادآوری کرد که امریکا عراق را اشغال کرده است و امریکایی ها مسئولیت خاصی برای تاٴمین امنیت شهروندان در عراق بعهده دارند.
دراین چارچوب بود که امریکا مسئولیت اعلام شده یی برای تضمین امنیت ساکنان کمپ اشرف بعهده گرفت. درحال حاضر امریکایی ها خود را آماده خروج از عراق میکنند ولی نباید که هنگام ترک عراق ساکنان کمپ اشرف را به حال خود واگذارند.
میدانیم که امریکا از اهرم فشار قابل توجهی بر روی مقامات فعلی عراق برخوردارند و میتوانند خواستار تضمین حفاظت ساکنان اشرف بشوند. ساکنان اشرف نباید هدف حمله دیگری نظیر حمله اخیر قرار بگیرند که موجب قتل 34 نفر و تعداد بسیاری زخمی گردید.
مجری: صحبتهای وکیل پاتریک بودوئن را شنیدیم. نقش ایران در این قضیه چه میباشد؟ آیا مقامات ایرانی در حمله به کمپ اشرف نقش داشتند؟
میشل زر: بله این آن چیزی است که مجاهدین میگویند. آنها میگویند که شبه نظامیان ایرانی حضور داشتند و به نیروهای عراقی کمک میکردند. حالا به سخنان فرانسوا سر گوش میدهیم که یکی از وکلای سازمان میباشد:
فرانسوا سر : میدانیم که از هنگام روی کار آمدن مجدد مالکی مسئله اشرف تبدیل به یک موضوع عمده برای مقامات ایرانی بوده است. درحال حاضر از طریق اخبار و فیلمهایی که پخش شده است همچنین اطلاعاتی که از صحنه بدستمان رسیده است، اطلاع داریم که اعضای نیروی قدس درصحنه حضورداشتند. ازطرف دیگر ازچند ماه پیش آنها شکنجه های روانی وروحی علیه ساکنان اشرف اعمال میکنند. آنها در حمله اخیر در کنار نیروهای عراقی درصحنه حضورداشتند و به سرکوب ساکنان اشرف میپرداختند. این مسئله یی بسیار جدی برای جامعه بین المللی میباشد بخصوص اینکه جامعه بین المللی که خواهان برقراری دموکراسی درعراق بود با دولتی مواجه است که اجازه میدهد با نقض حق حاکمیت ملی کشور نیروهای نظامی و شبه نظامی ایرانی درخاک عراق حضور داشته باشند. آنها صرفاً برای نابودی اشرف درآنجا هستند. در حالیکه جامعه بین المللی در پی حمایت از بهار عرب میباشد، ضروری است که این حمایت را گسترش دهد وکاری کند که بهار ایران امروز تبدیل به موضوع اصلی دراین منطقه از جهان بشود و جامعه بین المللی همچنین باید برای حفاظت از کمپ اشرف بسیج شود. این یک چالش عمده برای سیاست خارجی ما میباشد.
مجری: میشل زر چه چیزی را باید دررابطه با کمپ اشرف انتظار داشت؟
میشل زر: نگرانی این است که جامعه بین المللی حرکت نکند و یا ضعیف واکنش نشان دهد و موجب شود که کمپ اشرف دوماه بعد از خروج نیروهای امریکایی از عراق با خطر نابودی مواجه شود.