کریس هوندروس، عکاس آمریکایی که برای «گتی ایمجز» کار میکرد، چند ساعت پس از وقوع بمبارانی که او را بهشدت مجروح کرد بر اثر جراحات مغزی درگذشت. این عکاس برنده مدال طلای «رابرت کاپا» که یکی از مهمترین جوایز عکاسی جنگی بهشمار میرود بود.
دو خبرنگار صدای آمریکا، الیزابت آروت و فیل ایتنر در یک گفتگو با «سوزان یاکی» درباره تجربیات خود و حضور در لیبی ضمن دادن پوشش خبری به وقایع جنگی چند روز اخیر میگویند: «دو عکاس دیگربه نامهای «گای مارتین» و «مایکل براون» بر اثر اصابت گلولههای انفجاری و برخورد شرپنل زخمیشدهاند. مارتین درحال حاضر در شرایط وخیمی بهسر میبرد اما گفته میشود پس از انجام چند عمل امکان بهبودی او بیشتر خواهد بود. جراحات مایکل براون به مراتب خفیفتر است».
هدرینگتون ٤١ ساله یکی از دو کارگردان فیلم مستندی به نام «رست ریپو» درباره شرایط سربازان آمریکایی در یکی از پاسگاههای دورافتاده افغانستان بود که در سال ٢٠١٠ به نمایش گذاشته شد.
در اطلاعیهای که از سوی خانواده هدرینگتون منتشر شده است آمده که «این عکاس در لیبی بهسر میبرد تا بتواند در ادامه پروژههایی که مسائل و مشکلات بشریت را در دوران جنگهای داخلی به نمایش میگذارد درصحنه وقوع این منازعات حضور داشته باشد».
کاخ سفید روز گذاشته اعلامیهای صادر کرد که ضمن آن از رهبران لیبی و دیگر دولتها در سراسر جهان خواسته است تا از خبرنگاران و عکاس های جنگی محافظت کنند: «این خبرنگاران وعکاسها منعکسکننده صداهایی هستند که در غیراین صورت هرگز شنیده نخواهد شد».
هوندروس که او نیز ٤١ سال دارد از دهه ١٩٩٠ میلادی کار خود را بهعنوان عکاس و خبرنگار جنگی درمناطق حساسی چون «کوسوو» و «آنگولا»، عراق و افغانستان آغاز کرد. عکس های این خبرنگار از جنگهای لیبریا برای او نامزدی جایزه پولیتزر را به همراه داشت.
کمیته حمایت از خبرنگاران در شهر نیویورک میگوید دو خبرنگار دیگر نیز تا این تاریخ در منازعات و جنگهای داخلی لیبی کشته شدهاند.
محمد ال نابوس، بر اثر اصابت تیر توسط یک فرد مسلح ناشناخته کشته شد. نابوس بنیان گذار تلویزیون اینترنتی «لیبی ال هورا» بود و در حال دادن پوشش خبری درباره یکی از زد و خوردها در «بنغازی» در روز نوزدهم ماه مارس گذشته کشته شد. «علی حسن ال جابر» فیلمبردارشبکه تلویزیونی الجزیره نیز در اوایل ماه مارس هنگامی که اکیپ فیلمبرداری او در بنغازی مورد حمله نیروهای جنگنده قذافی قرار گرفت کشته شد.
این کمیته همچنین اعلام کرد که تا این تاریخ سه کارمند رسانهای بینالمللی و شش خبرنگار اهل لیبی مفقود الاثر شدهاند و به نظر میرسد که نیروهای طرفدار قذافی آنها را به اسارت گرفتهاند.
سایت صدای آمریکا