این حمله وحشیانه، کنوانسیون چهارم ژنو که به ساکنان اشرف حقوق جامع، تحت قوانین بین المللی میدهد را نقض کرده است.
تونی فیشر، رئیس کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز گفت : این حمله توسط نیروهای عراقی علیه ساکنان بیدفاع اشرف، یک استفاده منزجر کننده از خشونت بود. ساکنان داخل کمپ از حقوقی منجمله جابجا نشدن اجباری، عدم اخراج، عدم بازگرداندن به کشورشان، طبق قوانین المللی برخوردارند.
کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز به نیروهای عراقی فراخوان میدهد فورا کلیه اَعمال خشونت بار علیه ساکنان اشرف را متوقف و سریعا از کمپ خارج شوند.
علاوه بر این ارگانهای ذیربط سازمان ملل متحد، وکلا و مطبوعات باید فورا اجازه دستیابی به ساکنان کمپ اشرف را پیدا کنند.
ما همچنین از ایالات متحده میخواهیم مجروحین وخیم را به بیمارستان آمریکایی در نزدیکی کمپ منتقل کند. حقوق ساکنان باید در اسرع وقت برسمیت شناخته شده و حفاظت شود.
کمپ اشرف محل استقرار 3400 ایرانی مخالف منجمله 1000 زن میباشد که اکثر آنها بیش از دو دهه است که در کمپ زندگی میکنند. در تصاویر حمله، نیروهای عراقی دیده میشوند که بر روی ساکنان غیر مسلح آتش گشوده و برخی از آنان نیز با خودروهای سنگین نظامی ساکنان را زیر گرفته و له می کنند.
همچنین در صحنه هایی خودورهای نظامی عراقی در حال گلوله باران آنچه که بنظر میرسد مناطق مسکونی است دیده میشود، که یادآور صحنه های حمله نیروهای عراقی در ژوئیه 2009 (مرداد 88) میباشد.
گفته می شود از بیش از 300 زخمی، بیش از 170 تن از آنها مورد اصابت گلوله قرار گرفته و بسیاری از آنها بدون رسیدگی های فوری پزشکی در خطر از دست دادن جان خود هستند.
کانون وکلای انگلستان و ولز نگران است چنین صحنه هایی ممکن است تکرار شوند مگر اینکه یک حضور بین المللی سریعا در کمپ اشرف ایجاد شود.