بشار اسد با تانک و زرهی وارد شهر درعا در جنوب سوریه شد

درعا از مراکز اصلی تظاهرات اعتراضی علیه دیکتاتوری سوریه بوده و نخستین تظاهرات ضدحکومتی از این شهر شروع شد،  پس از آن دامنه اعتراضات و تظاهرات در سراسر سوریه گسترش یافت.

به گزارش رویتر 5 اردیبهشت، در حالیکه حکومت سوریه مانع از ورود خبرنگاران بین‌المللی و عربی به کشور شده، شاهدان از کشته شدن ۲۰ تن و ده‌ها زخمی‌ خبر داده اند.
نویسندگان و خبرنگاران سوری نیز بیانیه‌ای در این باره منتشر کردند. این بیانیه روشنفکران سوریه را متهم کرده که آنها هنوز از مانع ترس نگذشته اند که بتوانند  با اتخاذ مواضع شفاف، خشونت‌های رژیم بشاراسد علیه مردم را محکوم کنند.

برخی گزارشها شمار ارتشیان در یورش امروز را حدود 3000 نفر برآورد کرده اند. این گزارشها حاکی است  نظامیان بشار اسد با مسلسل‌های سنگین روی تانکها، به خانه‌ها و مردم شلیک می‌کنند.
یکی از ساکنان درعا گفت در اینجا مجروحان زیادی دیده می‌شود و آمبولانس‌ها نمی‌توانند از میان رگبار مسلسل‌ها عبور کنند.
گفته شده است این نظامی ها نیروهای ویژه‌ ماهر اسد، برادر بشار اسد هستند و بطور وحشیانه ای به همه حمله میکنند.
به گزارش برخی رسانه ها، قیام کنندگان سوری در کنار خیابان با پرتاب کردن سنگ به سوی تانک‌ها تلاش میکنند با نیروهای مهاجم اسد مقابله کنند.
به گزارش الجزیره 5 اردیبهشت،  از دمشق، در برخی شهرها شبکه‌های تلفن و موبایل از کار افتاده‌اند.
در یک تلاش دیگر، دیکتاتوری بشار اسد، امروز گذرگاه‌های مرزی با همسایه اش اردن را بست.
یک دیپلمات  در پایتخت اردن این اقدام که دو گذرگاه اصلی سوریه در نزدیکی درعا و نسیب از طرف سوری‌ها بسته شده‌اند را تایید کرد.

در صحنه بین المللی موضوع اقدامات عملی علیه حکومت بشار اسد مطرح شده است.
سناتور جو لیبرمن عضو ارشد در سنای آمریکا گفت بشار اسد مانند قذافی کشتار میکند و باید علیه او اقداماتی  کرد، وی گفت دولتها باید علیه بشار اسد تحریم ها و سختگیریهایی اعمال کنند و اظهار نظر کردن کافی نیست.
ساندی تلگراف چاپ انگلستان روز یکشنبه به نقل از حقوقدانان گزارش داد بشار اسد به اتهام کشتن معترضان سوری می تواند از سوی دادگاه کیفری بین المللی در لاهه تحت پیگرد قانونی قرار گیرد.
احتمال میرود کشورهای غربی عضو شورای امنیت ملل متحد درخواستی مشابه آنچه برای قذافی کردند در مورد بشار اسد نیز ارائه کنند.