مجمع پارلمانی باید همچنین خواهان این شود که موقعیت ساکنان اشرف به عنوان “افراد حفاظت شده” در کادر کنوانسیون چهارم ژنو ، توسط دولت کنونی عراق در کادر تعهداتی که به نیروهای ائتلاف در زمان انتقال قدرت داده است، به اجرا در آید.
گفتگو با اعضای مجمع پارلمانی شورای اروپا
محکومیت حمله نیروهای نوری مالکی به اشرف
ضرورت تحقیق مستقل و محاکمه عاملان این جنایت
برایان بینلی عضو هیئت نمایندگی انگلستان در مجمع پارلمانی شورای اروپا
من برایان بینلی نماینده نورث همپتون انگلستان و عضو مجمع پارلمانی شورای اروپا هستم.
خواسته های ما واضح است ما می خواهیم سازمان ملل متحد، ایالات متحده و اتحادیه اروپا فوراً دست به اقدام بزنند و کشتار را متوقف کنند. ما طور عاجل خواهان عقب کشیدن نیروهای عراقی از کمپ اشرف هستیم.
ما میخواهیم ایالات متحده فوراً دخالت کرده و زخمیها را برای رسیدگیهای فوری به بیمارستان نظامی آمریکاییها منتقل کند.
ما خواهان این هستیم که ایالات متحده و سازمان ملل کنترل حفاظت و امنیت کمپ را به عهده گرفته و سازمان ملل متحد یک تیم نظارت دائم برای جلوگیری از نقض حقوق ساکنان در آنجا مستقر سازد. با در نظر گرفتن این که هنگامی که نیروهای ائتلاف، عراق را به نوری المالکی و دولتش تحویل دادند ساکنان کمپ از موقعیت «افراد حفاظت شده» در کادر کنوانسیون چهارم ژنو برخوردار بودند.
این تعهدی بود که دولت عراق در آن زمان داد تا به حفاظت ساکنان (اشرف) ادامه دهد. آن تعهد اکنون کاملاً زیر پا گذاشته شده و این برای من به طور کامل غیر قابل قبول است.
من به ویژه به فکر کسانی هستم که اکنون زخمی هستند و ما میدانیم که ورود غذا و به طور خاص الزامات پزشکی طی ماههای اخیر با مشکل روبه رو بوده ولی اکنون با توجه به اینکه بسیاری از افراد در نتیجه اقدامات نیروهای عراقی زخمی شده اند، از نقطه نظر انسانی می خواهم که آنها مورد درمان سریع قرار گیرند. درمانی که در چنین شرایطی به هر کسی که زخمی یا بیمار است، داده می شود.
من از تمام خواستههای بیانیه خانم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت حمایت می کنم.
پیام من به ساکنان اشرف این است که شما سمبل آزادی هستید و ما باید کار خودمان را اینجا در غرب انجام دهیم و تضمین کنیم که آزادی شما محقق شود، زیرا اگر آزادی شما خدشه بردارد، روی آزادی همه ما در غرب و در تمامی کشورها تأثیر خواهد گذاشت.
مایک هنکاک عضو هیئت نمایندگی انگلستان در مجمع پارلمانی شورای اروپا
بسیار تأسف آور است که مجبورم بار دیگر، در اینجا در قلب دموکراسی و حقوق بشر، یعنی در شورای اروپا در استراسبورگ، درباره درد و رنج در کمپ اشرف صحبت کنم.
متأسفانه بار دیگر مردم بیگناه به ضرب گلوله کشته می شوند و با آنها چنان رفتار غیرانسانی میشود که باور نکردنی است. در هفته یی که ما درباره رفتار دولتها با شهروندانشان صحبت کرده ایم، چه در تونس، چه در مصر، در سوریه، در الجزیره و در لیبی، از آنها دفاع می کنیم و می گوییم که کارهای بیشتری باید انجام شود، ما عواقب اعمال خودمان علیه شهروندان ایرانی مستقر در کمپ اشرف را کاملاً نادیده می گیریم.
اگر این مرکز حقوق بشر معنی و مفهومی دارد باید از حقوق بشر درهرکجا که نقض میشود، دفاع کند.
ما درخواست میکنیم درهای اشرف باز شود. اگر چیزی برای مخفی کردن نیست، خوب بگذارید جامعه جهانی بیاید، بگذارید سازمان ملل متحد، خبرنگاران بین المللی، وکلا و نمایندگان مجلس چندین کشور به کمپ بروند، با خود افراد صحبت کنند و جهان خارج را از نظرات و دیده های خود مطلع کنند.
کمترین کاری که میتواند در زمینه سؤالات مربوط به حمله به کمپ اشرف بشود این است که یک هیأت حقیقت یاب بین المللی تشکیل شود و محاصره بیرحمانه یی را که بیش از 28 ماه است در آنجا اعمال شده برداشته شود. پخش شبانه روزی صدا از بلندگوهای بزرگ، نور پروژکتور و هرکار دیگری که انجام می شود چیزی کمتر از شکنجه روانی این افراد نیست.
بگذارید بعنوان یک جامعه بین المللی یک کار مثبت و سریع انجام دهیم.
مایکل کونارتی، عضو هیئت نمایندگی انگلستان در مجمع پارلمانی شورای اروپا
من مایکل کونارتی عضو هیات بریتانیا در مجمع پارلمانی شورای اروپا هستم. فکر می کنم تمام اروپا با دیدن تصاویر حمله نیروهای عراقی علیه افراد بی گناه کمپ اشرف شوکه هستند. ما انتظار نداریم دولت مالکی نیروهایش را که توسط سازمان ملل تأمین مالی می شوند برای حمله به افراد بی گناه تنها به خاطر روابط مشکوکش با رژیم ایران، استفاده کند.
این دلیلی بود که من بیانیه را امضا کردم. من فکر می کنم که تمامی افراد در اینجا از آنچه که در کمپ اشرف اتفاق افتاد شوکه هستند.
مهمترین مساله اکنون این است که مقامات عراقی درهای کمپ را به روی ناظران سازمان ملل متحد باز کنند.
یک تیم ناظر سازمان ملل متحد باید در داخل کمپ مستقر شود.
من فکر می کنم که این امر به مردم اجازه می دهد که دیگر شاهد وقوع چنین جنایاتی نباشند.
بسیار مهم است که مردم ببینند چه اتفاقاتی در داخل کمپ رخ می دهد و بتوانند به بیرون از کمپ نگاه کنند تا مطمئن شوند دولت عراق دیگر مرتکب چنین جنایاتی نمی شود.
ما باید به مالکی بگوییم، این اقدامات تروریستی از سوی او و تروریسم دولتی دولت عراق باید متوقف شود.
سینیکا هورسکاینن، رئیس هیات فنلاند در مجمع پارلمانی شورای اروپا
من سینیکا هورسکاینن رئیس هیئت فنلاند هستم و خیلی خوشحالم که بسیاری از اعضای شورای اروپا بیانیه حمایت از کمپ اشرف را امضا کرده اند. امیدوارم سازمان ملل متحد و آمریکا هرکاری برای حل این موضوع انجام دهند. امیدوارم که ما از ساکنان کمپ اشرف حفاظت کنیم.