آمریکا فشار روی سوریه را افزایش می‌دهد

آمریکا روز دوشنبه لحن خود نسبت به سرکوب سیاسی سوریه را تشدید نمود و چشم‌انداز تحریمهای هدفگیری شده را طرح کرد، ولی هم‌چنان از فراخواندن رئیس‌جمهور بشار اسد به کناره گیری خودداری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه 6اردیبهشت، در حالی که نیروهای امنیتی اسد با اعزام تانک و تک تیرانداز دستکم 25تن را در یک شهر کلیدی کشتند، واشنگتن هم‌چنین از حضور یک سفیر آمریکایی در دمشق دفاع نمود…
تامی ویتور، سخنگوی مشاور امنیت ملی گفت، ”خشونت وحشیانه به‌کار رفته توسط دولت سوریه علیه مردم خودش تماماً مایه تاسف است و ما آن را با قویترین عبارات ممکن محکوم می‌کنیم. “
”آمریکا برای پاسخ دادن به این سرکوب و روشن کردن این‌که رفتار آن غیرقابل قبول می‌باشد، طیف گسترده‌یی از گزینه‌های سیاسی محتمل، از جمله تحریمهای هدفگیری شده را دنبال می‌کند. “
”به فراخوان مردم سوریه برای آزادی بیان، اجتماع، تجمع مسالمت‌آمیز و امکان انتخاب آزادنه رهبران خود باید گوش داده شود. “ …
تا کنون، واشنگتن به فراخواندن سفیر خود از سوریه تهدید نکرده است…
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت، حضور سفیر به واشنگتن این امکان را داده که موضع خودش را برای دولت اسد روشن کند…
کارنی هم‌چنین زیر فشار قرار گرفت که چرا اوباما شخصاً اسد را به توجه به درخواستهای معترضین و کناره گیری فرا نخوانده است - - امری که یک تناقض ظاهری با سیاست آمریکا در لیبی، که شاهد فراخوان رئیس‌جمهور به برکناری معمر قذافی بوده را نشان می‌دهد.
کارنی گفت، ”لیبی وضعیت منحصربه‌فردی است. “ …
کارنی هم‌چنین استدلال نمود که برای اقدام در لیبی اتفاق‌نظر بین‌المللی وجود داشت.
این سرکوب در سوریه برای دولت اوباما، که سیاست منطقه‌یی آن بارها توسط ناآرامی در خاورمیانه به چالش کشیده شده، معمای بغرنجی است.
از طرفی، واشنگتن می‌تواند از سقوط رژیم اقلیت علوی اسد، که متحد ایران شیعی، یک دشمن درازمدت آمریکا است و قدرت خود را به‌نحو زیان آوری در برابر اهداف آمریکا در لبنان به‌کار می‌گیرد سود ببرد…
ولی گرچه ممکن است واشنگتن از تضعیف روابط سوریه با ایران استقبال کند، هم‌چنین به نظر می‌رسد در عین ترس از یک دولت بسا رادیکالتر، نسبت به بلاتکلیفی که سقوط رژیم اسد می‌تواند به‌دنبال داشته باشد نگران به نظر می‌رسد…