امکان مهاجرت گسترده به شهرها
شاپور پولادی نماینده مجلس آخوندی با اشاره به تداوم آلودگی هوا و ایستایی گرد و غبار در این منطقه طی روزهای گذشته میگوید: «مردم ایلام که در سالهای دفاع مقدس همه مشکلات جنگ، نبود امکانات و تهدید های دشمن را تحمل کردهاند و زیر بارش توپ و خمپاره حاضر به ترک خانههای خود نشدند و با پناه بردن به دشتهای اطراف شهرها مقاومت کردند، حالا زیر بار فشار گرد و غبار و آلودگی هوا و کم توجهی مسئولان تصمیم به مهاجرت گسترده گرفتهاند».
پولادی با شاره به اینکه دو مولفه اصلی اقامت در هر منطقهای امنیت و سلامت است، میافزاید: «مردم در جایی که سلامتشان در خطر باشد میلی به اقامت دائم نخواهند داشت و این روزها سلامت مهمترین دارایی مردم ایلام در خطر قرار گرفته است و زمزمههایی مبنی بر عزم مردم بر مهاجرت از گوشه و کنار استان شنیده میشود».
دولت حمایت کند
نماینده مجلس آخوندی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر مهمترین خواسته مردم استان از مسئولان چیست، میگوید: «مردم بیش از هر چیز به توجه نیاز دارند، مردم ایلام در تماس با بنده و دیگر نمایندگان دائماً این مطلب را مطرح میکنند که اگر در تهران این اتفاق میافتاد دولت چاره اندیشی میکرد ولی در اینجا مسئولان اقدامات لازم را به گونهای که چشم گیر باشد انجام نمیدهند».
پولادی با اشاره به اینکه کمبود ماسک به معضلی اساسی در استان تبدیل شده است میافزاید: «همین ماسکهای معمولی که تاثیر زیادی بر ریزگردهای موجود ندارند هماکنون در ایلام به تعداد کافی وجود ندارد و برای افزایش آرامش روانی مردم دولت میتواند در روزهای آینده به توزیع رایگان ماسک در سطح استان اقدام کند».
وی خاطرنشان میکند: «همچنین نبود شیر هم در ایلام به یکی دیگر از معضلات تبدیل شده است و با توجه تقسیم یارانهها بهصورت مستقیم دولت برای تسهیل دسترسی مردم به شیر پاستوریزه بهتر است در روزهای آتی در بین کودکان و سالخوردگان استان شیر رایگان توزیع کند و این اقدام با در نظر گرفتن هزینه جانبی بیماریهای تنفسی نه تنها هزینهای به دولت تحمیل نمیکند بلکه باعث پیشکیری از مشکلات بعدی نیز خواهد شد».
سرمایهگذار نمیآید
پولادی با اشاره به اینکه در سال جهاد اقتصادی، هدف اصلی ما گسترش سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان است، میگوید: «سرمایهگذار بخش خصوصی پولش را جایی میبرد که امنیت داشته باشد، بهمحض ورود به ایلام فضای موجود مطمئناً میل به هرگونه سرمایهگذاری را از بین میبرد و استمرار وضعیت حاضر حتی باعث فرار سرمایههای موجود از استان نیز خواهد شد». ..
هوای پاک دوام نداشت
در حالی که بارش باران بهاری در آغاز هفته لطافت و روحی تازه به طبیعت ایلام بخشیده بود، اما این هوای پاک دوام نداشت و دوباره گرد و غبار ایلام را در برگرفت.
قنبری یکی دیگر ازایادی رژیم آخوندی گفت: «گرد و غبار نه تنها باعث مشکل برای مردم ایلام شده بلکه باعث مشکلاتی برای طبیعت ایلام و درختان بلوط نیز شده است».
وی تصریح کرد: «متاسفانه هر روز نسبت به گذشته دامنه گردوغبار در ایلام بیشتر میشود و در حال حاضر نیز گرد و غبار استان را فراگرفته است و شدت آن باعث بحران در سطح استان شده است و کار بیشتر بخشهای استان را مختل کرده است. در سال جاری شدت آلودگی نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و بهار ایلام که واقعاً بینظیر و مثالزدنی است بهدلیل وجود ریزگردها تبدیل به بهار غبارآلودی شده».
فرسایش زیاد خاک و تخریب جنگلهای بلوط
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام با اشاره به اینکه نبود پوشش گیاهی مناسب میزان فرسایش خاک در استان بسیار زیاد است میگوید: در جنوب استان مراتع بسیار فقیر و بیابانی وجود دارد و سالانه شاهد یک میلیارد مترمکعب رواناب سطحی در ایلام هستیم.
عبدالرضا بازدار میزان فرسایش خاک های ایلام را 20تن در هکتار دانسته و خاطرنشان میکند: بهدلیل نبود پوشش گیاهی مناسب، میزان فرسایش در استان بسیار زیاد است.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام در رژیم آخوندی، تغییر الگوی مصرف سوخت جوامع روستایی را یکی از مشکلات اصلی عنوان کرده و میافزاید: در این راستا، 33 روستا تحت پوشش تنورهای گازی قرار گرفتند.
بازدار با اشاره به اینکه از سال 78 تاکنون وضعیت بارندگی در استان مطلوب نبوده و مرتبا در حال کاهش است،
تصریح میکند: طی این مدت، استان ایلام تقریباً بین 0. 3 تا 0. 5 درجه افزایش دما را تجربه کرده است و این افزایش دما و کاهش بارندگی منجر به خشک شدن بلوط های دنا شده است.
طرح جامع مهار گرد و غبار در عراق !
معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفتگو با رسانه حکومتی مهر از اجرای طرح جامع مهار گرد و غبار در کشور عراق در سال 90 خبر داد.
گرشاسبی گفته: با توجه به اینکه منشأء گرد و غبار از کشورهای همسایه بویژه عراق و بعلت نبود پوشش گیاهی مناسب است این طرح بهصورت آزمایشی به مدت پنج سال اجرا میشود.
وی با شاره به اینکه در اجرای این طرح در مرحله اول 100هزار هکتار از دشتهای کشور عراق با استفاده از گونههای سازگار نهال کاری خواهد شد، افزوده: مهمترین عامل تهدید کننده عرصههای جنگلی و وسعتی کشور در سالهای اخیر موضوع پدیده خشکسالی و ریز گردها و گرد و غبار بوده است.