دولت آلمان از همه شهروندان خود که در سوریه بهسر میبرند خواست این کشور را ترک کنند. بنابر اطلاعات داده شده از سوی سخنگوی وزارتخارجه آلمان، در حال حاضر حدود ۱۰۰ آلمانی در سوریه بهسر میبرند. بسیاری از آژانسهای مسافرتی در روزهای گذشته به خروج شهروندان غیرسوری از این کشور یاری رساندهاند.
وزارتخارجه آلمان روز شنبه به همه شهروندان آلمان هشدار داد از سفر به سوریه خودداری کنند و از اتباع خود در این کشور خواست هرچه سریعتر آنجا را ترک نمایند.
سفارت آلمان هنوز به روال عادی به کار خود در سوریه ادامه میدهد و از عده کارمندان آن کم نشده است.
آلمان سیاستی فعالتر در قبال سوریه در پیش میگیرد
گیدو وستروله با صراحت از حکومت سوریه خواست به خشونت علیه تظاهرکنندگان پایان دهد. او تاکید کرد که بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه باید با مخالفان خود وارد دیالوگ شود و سریعا دست به اصلاحات اساسی زند.
وستروله همزمان از شورای امنیت و شورای حقوقبشر سازمان ملل خواست رفتار حکومت سوریه در برخورد با مخالفان را بررسی کنند. او همچنین اعلام کرد که مناسبات اتحادیه اروپا با سوریه نیز بنابر اوضاع کنونی مورد بررسی قرار گیرد.
علاوه بر وزیر خارجه آلمان، نمایندگان سایر احزاب، از جمله سبزها، سوسیال دمکرات و سوسیال مسیحی نیز همصدا خواهان قرار گرفتن موضوع سوریه در دستور کار شورای امنیت شدهاند.
کلاودیا روت، رئیس حزب سبزها از دولت آلمان انتقاد کرده است که نسبت به اوضاع سوریه بیاعتناست. او خواهان تحریم سوریه و برخورد جامعه جهانی با سرکوب معترضین در سوریه شده است. ضرورت تحریم سوریه از سوی ایالات متحده آمریکا نیز مطرح شده است.
بنابر گزارشسازمانهای حقوقبشری در درگیریهای نیروهای امنیتی سوریه با مخالفان، ۴۰۰ نفر از معترضین تا بهحال کشته و بیش از ۵۰۰ نفر نیز دستگیر شدهاند.
بنابر خبرهای رسیده از شهر درعا که یکی از مهمترین پایگاههای مخالفان است، همچنان صدای تیراندازی به گوش میرسد. روز گذشته تانکها و سربازان ارتش سوریه برای سرکوب مخالفان بشار اسد به این شهر هجوم بردند و دست به سرکوب بیرحمانه مخالفان زدند.
حکومت ایران متهم است که به دولت سوریه برای سرکوب مخالفان یاری میرساند. مقامهای ایرانی اگرچه این اتهام را رد کردهاند، اما از بازتاب اعتراضات در سوریه خودداری میکنند و این اعتراضات را بسیار ناچیزتر از آنچه هستند، جلوه میدهند.
سایت رادیو آلمان 6 اردیبهشت