خبرگزاری فرانسه: الی ویزل، برنده جایزه نوبل، برای کمک به اشرف فراخوان داد

 پاریس 27 آوریل خبرگزاری فرانسه – برنده جایزه نوبل صلح الی ویزل چهارشنبه «تراژدی» اشرف ، کمپ مجاهدین خلق ایران که اخیراً مورد حمله ارتش عراق واقع شد را محکوم کرد و متعهد شد که که هر کاری که میتواند انجام دهد تا به مخالفین ایرانی «کمک» کند.
نویسنده آمریکایی در یک کنفرانس که در پرت مارلی نزدیک پاریس از سوی شورای ملی مقاومت ایران برای «شکستن سکوت » حول اشرف، در حضور ژنرالهایی آمریکایی جیمز جونز و وسلی کلاک و گروگان سابق فرانسوی- کلمبیایی انگرید بتانکور، شرکت میکرد.

الی ویزل که خود از کمپ های نازیها نجات یافته است گفت «من بعد از جنگ سوگند خوردم که همیشه، هر جا که بشری سرکوب میشود، ساکت ننشینم.»
وی با تأکید گفت «من تراژدیها را با هم قیاس نمی کنم، بخصوص با آنچه که در جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، ولی اشرف یک تراژدی است» و تعجب کرد که چرا «حالا» از وجود کمپ اشرف با خبر میشود.
کمپ اشرف واقع در 80 کیلومتری شمال بغداد واقع است، 3500 مجاهد خلق ، مخالفین سرسخت رژیم ایران را پناه داده است. در 8 آوریل ارتش عراق به کمپ حمله کرد و 34 کشته و دهها زخمی بجای گذاشت.
این کمپ در سالهای 80 از سوی صدام حسین در اختیار مجاهدین خلق قرار گرفته بود که در جریان جنگ ایران و عراق با رژیم ایران مبارزه کردند.
بعد از سرنگونی پرزیدنت عراق، این مخالفین در سال 2003 از سوی نیروهای آمریکایی خلع سلاح شدند. ایالات متحده در ابتدای 2009 کنترل کمپ را به نیروهای امنیتی عراق سپرد که مسئولین آن روابط بسیار حسنه ای با تهران دارند.
الی ویزل ژنرال جیمز جونز، مشاور امنیت ملی پرزیدنت آمریکا برک اوباما تا 2010 را خطاب قرار داد و گفت «جنرال جونز، آیا در مورد اشرف میدانستید؟ میبایستی که میدانستید.»
برنده جایزه نوبل در حالی که صدها هوادار مجاهدین در یک سال مملو شعار میدادند «مرسی» گفت «من به شما قول میدهم که حالا که میدانم، همه کارهایی که میتوانم را برای کمک به این افراد انجام دهم. این نمی تواند ادامه پیدا کند.»
پیش از آن ژنرال جیمز جونز ، بنوبه خود، حمله «بروشنی سازماندهی شده و طراحی شده دولت عراق» را محکوم کرد. وی ایالات متحده را فراخواند که در سیاست خود با بیرون کشیدن مجاهدین از لیست سازمانهای تروریستی تجدید نظر کند (کاری که در سال 2009 اتحادیه اروپا کرد) و کاری کند که «دیگر هر گز» چنین حمله ای «تکرار نشود».
پرزیدنت شورای ملی مقاومت، مریم رجوی، بار دیگر حمله علیه اشرف را به عنوان «جنایت علیه بشریت» محکوم کرد و گفت که نخست وزیر عراق نوری المالکی «بایستی پاسخگوی آن در مقابل یک دادگاه بین المللی» باشد.
وی یادآوری کرد که نیروهای عراق هنوز بخشی از کمپ را اشغال کرده اند و جلوی بخاک سپاری قربانیان را «20 روز است » که میگیرند. وی از نماینده ویژه سازمان ملل متحد در عراق خواست که «بطور فوری به اشرف برود» تا در مورد حفاظت غیر نظامیان اطمینان حاصل کند.
خانم رجوی یک بار دیگر خواستار خروج نیروهای عراق و برداشته شدن محاصره علیه اشرف بطور خاص «محاصره پزشکی» که بسیاری مجروحان را از مداوا محروم میکند گردید.