اما ساعتی بعد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعای تازهای را مطرح کرد که میتواند بدبینی غرب را علیه دمشق تشدید کند. تأیید فعالیتهای محرمانه اتمی یوکیا آمانو، سرپرست آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تأیید کرد «هدفهائی که پنج سال پیش در خاک سوریه به وسیله جنگندههای اسراییلی بمباران شد، محل ایجاد یک رآکتور اتمی بود که سوریه مخفیانه برای راهاندازی آن تلاش میکرد». سوریه تاکنون همواره این اتهام را رد کرده است. اما گزارشهای پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز تأیید میکردند که احتمالاً یک رآکتور اتمی در آن محل در دست ساختمان بوده است.
تلاش شورای امنیت برای محکوم ساختن سرکوبهای داخلی سوریه در شرایطی ناکام ماند که حتی ۲۰۰ عضو حزب بعث سوریه در اعتراض به سرکوبها استعفا دادهاند. نهادهای بینالمللی مدافع حقوقبشر گزارش دادهاند که تعداد قربانیان سرکوب تظاهرات در سوریه تاکنون به ۴۵۰ نفر رسیده است. درگیری در پادگانها؟ دیروز برخی از خبرگزاریها از بروز درگیریهای مسلحانه در داخل پادگانهای ارتش سوریه گزارش دادند. برپایه این گزارشها، نیروهای طرفدار بشار اسد به روی نظامیانی که حاضر نشدهاند مردم را هدف گلوله قرار دهند آتش گشوده و با شلیک متقابل آنها روبهرو شدهاند. درباره تلفات احتمالی این درگیریها خبری نرسیده است. یک سخنگوی ارتش سوریه، شامگاه چهارشنبه این خبر را تکذیب کرد و به خبرگزاری رسمی ”سانا“ در دمشق گفت: «هدف از پخش این خبر دروغ لطمه زدن به اعتبار نیروهای نظامی و انتظامی بوده است».
به گزارش خبرگزاری آلمان، در پی عدم موفقیت جامعه جهانی برای محکوم کردن سرکوبهای خونین سوریه در شورای امنیت، اکنون اعمال تحریهمائی علیه رهبری این کشور در دستور کار کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار گرفته است. پیشنویس قطعنامه محکومیت سوریه به وسیله آلمان، فرانسه، بریتانیا و پرتغال تهیه شده بود. الکساندر پانکین، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، در توجیه علت مخالفت کشور خود گفت: «بحران سوریه هیچ تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی ایجاد نمیکند. اما مداخله خارجی میتواند این کشور را به تهدیدی برای امنیت منطقه تبدیل کند». حضور نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی برخی از منابع داخلی در سوریه ادعا کردهاند که در سرکوبهای اخیر این کشور، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران نیز دخالت فعال دارند. آمریکائیها مدعی هستند که حتی اسناد غیرقابل انکاری در این زمینه در اختیار دارند. سوریه تنها متحد نظامی جمهوری اسلامی در منطقه است و هزاران تن از وابستگان حکومت ایران در این کشور حضور دارند. خبرگزاری آلمان در گزارش خود مینویسد: «۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا قرار است در نشست روز جمعه ۲۹ آوریل خود پیرامون محدودیت سفر رهبران سوریه و بلوکه کردن دارائیهای آنان رایزنی کنند. دیپلوماتهای اتحادیه اروپا، از شکست پیشنهاد صدور قطعنامه شورای امنیت علیه سرکوب در سوریه ابراز ناخرسندی کردهاند».
سایت رادیو آلمان 9 اردیبهشت