به گزارش سایت یوروپین ویس 9 اردیبهشت، ملل متحد تأیید کرد که در 8آوریل، هنگامی که نیروهای امنیتی عراق وارد این کمپ، که توسط سازمان مجاهدین خلق ایران اداره میشود، شدند، 34نفر به قتل رسیدند.
این گروه که در پی سرنگونی دولت ایران است، بهدنبال یک نبرد قضایی موفقیتآمیز، در سال 2009 از لیست تروریستی اتحادیه اروپا خارج شد.
استراون استیونسون، یکی از نمایندگان بریتانیایی پارلمان اروپا از گروه محافظه کاران و رفرمیستهای اروپایی، گفت که وقایعی که در همین ماه رخ داد، ”نقض حقوق پایه ای بشر ”و یک اشاره ”اهانت آمیز به پارلمان اروپا ”است که 2 قطعنامه در مورد کمپ اشرف تصویب کرده بود.
دولت عراق گفته است که میخواهد حق حاکمیت خود بر این پایگاه را، که میزبان حدود 3400 ایرانی غیرمسلح است، بازیابد.
استیونسون تأکید کرد که هیأت 4نفره پارلمان اروپا، که ملاقاتهایی نیز با مقامات ارشد دولت برقرار کرد، آماده است تا از طریق ترتیب دادن استقرار ساکنان کمپ در اروپا و آمریکا، واسطه راهحلی در نزاع میان ایرانیان و نیروهای امنیتی عراق شود.
او گفت، ”اما ما، مادامی که لوله سلاح در حال نشانه روی است، آماده مذاکره کردن نیستیم ” و از دولت میخواهیم که نیروهایش را بیرون کشیده و برای مجروحین، امکانات درمانی فراهم کند.
کاترین اشتون، رئیس دیپلماسی خارجی اتحادیه اروپا، بعد از این حمله گفت که اتحادیه اروپا، نسبت به این خشونت ”عمیقا آزرده خاطر ”گردیده، و خواستار آن شد که به ناظرین مستقل بینالمللی، اجازه داده شود که به این کمپ بروند.