گروه ها و فعالان حقوق بشر شمار کشته شدگان در تظاهرات روز جمعه را بیش از 60 تن اعلام کرده اند. بیش از نیمی از این افراد در شهر درعا و اطراف آن کشته شدند. تظاهرکنندگان، روز جمعه بهرغم هشدار حکومت، در دمشق، درعا، حٌمص، لاذقیه، حماه و بانیاس به خیابانها آمدند.
به گزارش تلویزیون العربیه تظاهر کنندگان سوری همچنین شعارهایی علیه رژیم ایران سرداده اند.
ارتش سوریه امروز شنبه با تانک و هلی کوپتر به مسجد اصلی شهر درعا که در دست قیام کنندگان بود حمله کرد. این حمله که 90 دقیقه بطول انجامید، 4 کشته بجای گذاشت.
تظاهرکنندگان سوری گفتند ما بهای شعارهایمان برای دستیابی به آزادی و دمکراسی را با جان خود میپردازیم.
سَلیل شتّی، دبیرکل عفو بینالملل گفت: بشار اسد و پیروانش باید بفهمند رفتارشان پیامد خواهد داشت. به دلیل به رگبار بستن مردم کشورشان، جامعه بینالمللی تک تک عاملان را در برابر دادگاه جزایی بینالمللی قرار خواهد داد.
دبیرکل عفو بینالملل تاکید کرد: آن زمان دیگر گذشته که افراد میتوانستند از مجازات جان بدر ببرند. کسی که در نقض شدید حقوق بشر دست داشته باشد، دیگر نمیتواند از دست عدالت بگریزد.
وی افزود، سوال بر سر مجازات کردن یا نکردن نیست؛ بلکه آنها دیر یا زود مجازات خواهند شد.
در همین زمینه شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد، شامگاه جمعه با صدور قطعنامهای اعمال خشونت علیه معترضان سوری را به شدت محکوم کرد.
این قطعنامه که با ۲۶ رأی مثبت، ۹ رأی منفی و ۷ رأی ممتنع به تصویب رسید، از رئیس شورای حقوقبشر ملل متحد میخواهد یک کمیته تحقیق برای بررسی اوضاع سوریه به این کشور اعزام کند.
نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز به موازات آمریکا بر سر تحریم علیه سران سوریه به توافق رسیدند.
در مرحله نخست، تحریم تسلیحاتی سوریه و سپس تحریمهایی علیه دولت این کشور مورد نظر است.
قرار است داراییهای مقامهای ارشد حکومت سوریه و ممنوعیت سفر نیز برای آنها در نظر گرفته شود.
گیدو وستروله، وزیرامور خارجه آلمان، امروز شنبه اعلام کرد: مهم این است تحریمها هر چه سریعتر به اجرا گذاشته شوند.