محکومیت دخالت های ایران در سرنوشت قرارگاه اشرف

روزنامه الزمان عراق 10 اردیبهشت نوشت: جمعیت همیاری با مجروحان اشرف دیدار یک مسئول عراقی از ایران را محکوم کرد و آن را بر علیه منافع ساکنان اشرف دانست.

این تجمع در بیانیه‌ای که الزمان دیروز از طریق پست الکترونیک دریافت کرد اعلام کرد ”دیدار وزیر دادگستری عراق از تهران دلیل قاطعی مبنی بر یک هماهنگی مشترک علیه منافع خلق‌های عراقی و عربی است این دیدار هم‌چنین اپوزسیون ایران مقیم در قرارگاه اشرف را هدف قرار داده است. . . بیانیه اضافه می‌کند “ به چه حقی یک وزیر توافقنامه‌ای را امضاء می‌کند که ابعاد بین‌المللی دارد و براساس قانون اساسی تنهاپارلمان است که می‌تواند چنین توافقنامه‌هایی را امضاء کند و شکی وجود ندارد که همه اسرار و مخفی کاری های بین دو دولت ایران و عراق افشا‌شده است“. بیانیه اضافه می‌کند “ اظهارات وزیر دادگستری که متضمن اخراج سازمان مجاهدین خلق از عراق در اسرع وقت است برای طرف آمریکایی، نشان‌دهنده میزان نفوذ رژیم ایران و دخالتهای علنی‌اش در امورعراق و میزان اعمال هژمونی رژیم ایران بر سمت و سوی دولت عراق است ”.
از سوی دیگردر اطلاعیه سازمان مجاهدین خلق ایران که “ الزمان ”دیروز نسخه ای از آن را دریافت کرد آمده است “ در سمیناری در واشنگتن که گروهی از برجسته‌ترین شخصیت های دولتی آمریکا در دولت های کلینتون، بوش و اوباما شرکت داشتند موضوع حمله به قرارگاه اشرف در 8آوریل مورد بحث قرار گرفت “ بیانیه اضافه می‌کند “ در پیام ایلیانا رزلهتینن رئیس کمیته خارجی کنگره آمریکا آمده است: من بجد نگران خشونت مجدد نیروهای عراقی علیه ساکنان اردوگاه اشرف به‌طور خاص حمله اخیر که طبق گزارشات منجر به کشته شدن و مجروح شدن شهروندان در آنجا شده است هستم در عملیاتی که به‌روشنی نقض مفاد تفاهم‌نامه مربوط به انتقال حفاظت اشرف از نیروهای آمریکایی به نیروهای عراقی است ”. اطلاعیه مجاهدین اضافه می‌کند آندرو کارد در پیام به ساکنان اشرف در رابطه با حوادث 8آوریل گفت “شما روزی را گذرانده‌اید که تا ابد روزی ننگین باقی خواهد ماند. روزی که نباید به این صورت می‌گذشت، زیرا شما در یک مکان امن بودید به شما اطمینانها داده شده بود، اما مورد تعرض قرارگرفتید ”.
در پایان سفیر میشل ریس به جمعبندی چند نقطه به‌عنوان نقاطی که شرکت‌کنندگان در سمینار بر آن اتفاق‌نظر داشتند پرداخت و گفت “ما اتفاق‌نظر داریم که رژیم عراق به قولهایی که به ارتش ایالات متحده داده بود، خیانت کرده و لذا نمی‌توان به آن اعتماد کرد ”.
ژنرال جیمز جونز، که به‌عنوان مقام بلندپایه امنیت ملی در کاخ سفیدتا نوامبر گذشته در کاخ سفید فعالیت می‌کرد به سؤال چرا باید واشنگتن مجاهدین را از لیست سیاه حذف کند گفت، ”من دلیلی ندیده‌ام، ندیده و نشینده‌ایم برای نگهداشتن آنها در لیست تروریستی ندیده و نشنیده‌ام ”».