اروپا آمادگی خود جهت میانجیگری برای انتقال ساکنان اشرف به کانادا را اعلام می‌کند

اتحادیه اروپا آمادگی خود برای میانجیگری جهت انتقال ساکنان قرارگاه اشرف وابسته به سازمان مجاهدین خلق ایران به کشور ثالث که ترجیحا ممکن است کانادا باشد را اعلام کرد به شرط این‌که دولت عراق حملاتش به قرارگاه را متوقف کند، قرارگاهی که بغداد مانع دیدار هیأت اتحادیه از آن شد...

ایلاف- فرامنطقه ای 10 اردیبهشت نوشت: استراون استیونسون عضو پارلمان اروپا و رئیس کمیته روابط با عراق، امروز در پایان سفرش به عراق گفت که وی در خلال گفتگوهایش با مسئولان عراقی در این هفته به‌شدت از ”کشتاری که آنها در 8آوریل علیه ساکنان قرارگاه مرتکب شدند که نقض اساسی حقوق‌بشر، و اهانت وتحقیر پارلمان اروپا بود، انتقاد کرده است، چرا که این پارلمان با صدور 2 قطعنامه مشخصا درباره اشرف که مورد حمایت اکثریت بزرگی از اعضای پارلمان قرار گرفت، از دولت عراق خواسته بود به حقوق‌بشر 3400نفر در اشرف احترام بگذارد و به خشونت متوسل نشود ”.

استیونسون در یک اطلاعیه مطبوعاتی که ایلاف به نسخه‌ای از آن دست یافت گفت که به‌عنوان رئیس هیأت اروپایی به اطلاع مسئولان عراقی رسانده است ”که هیأت ما آماده است پس از بازگشت به بروکسل یک راه‌حل درازمدت برای پایان دادن به بحران اشرف با شورای وزیران اروپا و کمیسیون اروپا از جمله برای استقرار ساکنان اشرف در اروپا، آمریکا و شاید کانادا مورد بحث قرار دهد. ولی تا وقتی که سلاحها نشانه‌روی شده است، برای هیچ‌گونه مذاکره‌ای آمادگی نداریم ”.

وی تاکید کرد ”ما تنها زمانی می‌توانیم کار روی یک راه‌حل را شروع کنیم که دولت عراق نیروهایش را از اشرف بیرون بکشد، امکان دسترسی و رسیدگی پزشکی فوری برای مجروحان وخیم را تأمین بکند، به محاصره اشرف خاتمه بدهد و وضعیت را به‌حالت نرمال و آرامش در بیاورد. آن موقع است که می‌توانیم با اتحادیه اروپا، آمریکا، یونامی و دیگران وارد مذاکره بشویم”.
وی اضافه کرد که همه این اقدامات ”تماما مشروط به این است که خواسته‌های فوق برآورده بشود، و همزمان یک تحقیق مستقل پیرامون کشتار 8آوریل صورت گیرد و مسئولین قتل 35 شهروند غیرمسلح بپای میز عدالت آورده شوند. وی توضیح داد که ”ما از زیباری وزیر خارجه عراق خواستیم که برای بازدید از اشرف به ما اجازه بدهد ولی او بی‌پرده گفت که این موضوع به هیچ‌وجه قابل بحث نیست“.
استیونسون افزود ”این هفته ما یک ماموریت تاریخی و بی‌سابقه را در بغداد و اربیل به انجام رساندیم تا مشارکت اروپا -عراق را بحث کنیم. موضوعات کلیدی مربوط به حقوق‌بشر و حقوق زنان، بهار عربی و معنا و مفهومی که برای عراق دارد، رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری داخلی، امنیت، وضعیت عام سیاسی و اساساً مسأله اشرف در این ماموریت مورد بحث قرار گرفتند.

ما با همه سیاستمداران در عالی‌ترین سطح باستثناء نخست‌وزیر که در سفر کره جنوبی بود ملاقات کردیم. ما با طالبانی رئیس‌جمهور عراق، نجیفی رئیس پارلمان و نمایندگان پارلمان، صالح المطلک معاون نخست وزیر، زیباری وزیر خارجه، و در کردستان با بارزانی، رئیس اقلیم کردستان، رئیس مجلس کردستان و نخست‌وزیر کردستان و دکتر ایاد علاوی رئیس العراقیه بزرگترین ائتلاف سیاسی در مجلس عراق، ملاقات کردیم.

وزارت‌خارجه عراق روز چهارشنبه گذشته گفته بود که وزیر زیباری با استیونسون وضعیت قرارگاه اشرف -که مقامات عراقی آن را قرارگاه ”عراق جدید ”می‌خوانند- و برخوردهای اخیر بین نیروهای عراقی و ساکنان که منجر به 35 کشته و حدود 300 مجروح از آنها گردید را مورد بحث قرار دادند، وزیر بر موضع دولت عراق مبنی بر این‌که به وجود این قرارگاه تا پایان سال جاری پایان داده خواهد شد تاکید کرد و گفت که این اقدام با احترام به التزامات انسانی عراق در مورد ساکنان که اشاره به عدم تسلیم آنان به مقامات کشورشان است، صورت خواهد گرفت.

سازمان مجاهدین خلق روز سه‌شنبه نگرانی خود از امضای موافقتنامه استرداد بازداشت‌شدگان بین دو کشور ایران و عراق در روز یکشنبه گذشته را ابراز داشت و گفت این اقدام ”زمینه چینی برای قتل‌عام ساکنان قرارگاه ”که بالغ بر 3400نفر از جمله هزار زن و کودک هستند، می‌باشد.
سازمان، دبیرکل ملل‌متحد و شورای امنیت را به صدور فرامین فوری به نمایندگی ملل‌متحد در عراق برای دیدار فوری از قرارگاه اشرف، و صدور قطعنامه بین‌المللی برای حفاظت از ساکنان کمپ فراخواند، و وزیر دادگستری عراق را متهم کرد که با حکام ایران جهت انجام تهاجم دیگری زمینه‌سازی می‌کند.
دولت عراق به فوریت تاکید کرد که به موجب این توافقنامه، اعضای سازمان مجاهدین خلق را به مقامات کشورشان تحویل نخواهد داد، علی دباغ سخنگوی رسمی دولت گفت که عراق التزام ذاتی دارد که عناصر سازمان را به ایران تحویل ندهد یا آنها را به آنجا جابجا نکند. وی توضیح داد که توافقنامه‌ای که وزرای دادگستری عراق و ایران امضا کردند استرداد مجرمان و محکومان است، و در حال حاضر 302 ایرانی در زندانهای عراق و 184 عراقی در بازداشتگاههای ایران وجود دارند...