جزئیاتی از حمله ۴۰ دقیقه ای به مجتمع بن لادن -عکسها

اوباما: مرگ بن لادن «روز خوبی برای آمریکاست» مسئول ارشد امور ضدتروریسم رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید نیروهای آمریکایی اگر فرصت داشتند، اسامه بن لادن را زنده دستگیر می‌کردند.
جان برینان روز دوشنبه به خبرنگاران در کاخ سفید گفت اعضای تیم آمریکایی که عملیات حمله به مجتمع بن لادن در پاکستان را اجرا کرد، اگر توسط بن لادن تهدید نمی‌شدند، او را زنده دستگیر می‌کردند.

بن لادن در جریان درگیری مسلحانه با نیروهای آمریکایی کشته شد. یک تیم نیروهای ویژه آمریکا، شب هنگام با استفاده از یک هلیکوپتر و از بالا وارد مجتمعی که بن لادن در منطقه ابت آباد حضور داشت، وارد شدند.
ابت آباد، حدود ۵۶ کیلیومتری شمال اسلام‌آباد پایتخت پاکستان واقع است.

 

 

برینان مرگ اسامه بن لادن، رهبر القاعده را «ضربه‌ای استراتژیک» به این سازمان توصیف کرد.
او گفت مسئولان در کاخ سفید، در حالی که عملیات در ابت آباد پاکستان در جریان بود، به‌طور مستقیم آن را مشاهده می‌کردند. او تمامی آن لحظات را پر از اضطراب توصیف کرد.
جان برینان گفت ایالات متحده با قاطعیت مطمئن نبود که بن لادن در آن مجتمع حضور دارد.
برینان گفت مقامات ایالات متحده تا پش از خروج نیروهای آمریکایی از قلمرو هوایی پاکستان، درباره این عملیات اطلاعتی به پاکستان نداده بودند.
او گفت یک لحظه پر تنش زمانی رخ داد که یکی از هلیکوپترها غیرفعال شد.
او از حدس زدن درباره این‌که بن لادن احتمالاً چه کمکهایی در پاکستان دریافت کرده بود، خودداری کرد.
دولت اوباما گفت عملیات کمتر از ۴۰ دقیقه طول کشید.
پیشتر در روز دوشنبه، یکی از مسئولان در توصیف این مجتمع «فوق‌العاده منحصربه‌فرد» گفت این ساختمان دو در امنیتی داشت، دیوارهایش ۳ تا ۵ متر بلند بود. دیوارها سیم خاردار داشتند و یک تراس در طبقه سوم بود دیواری به بلندی دو متر داشت.
به گفته یکی از مسوولان، این خانه ۸ برابر بزرگتر از دیگر خانه‌های منطقه بود و تلفن یا اینترنت نداشت و ساکنانش زباله‌های خود را می‌سوزاندند تا آنها را برای جمع‌آوری کیسه کنند. این مقام مسئول گفت ارزش تقریبی‌خانه حدود ۱ میلیون دلار بوده است.
مسئولان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که در این خانه که دو برادر «بدون منبع ثروت قابل توضیحی» ساکن بودند، باید یک «هدف با ارزش» ساکن باشد.
به گفته مسوولان، بن لادن در جریان حمله مقاومت کرد و در درگیری مسلحانه به همراه دو پیک خود و یک پسرش کشته شد.
یک زن نیز که گمان می‌رود یکی از همسران بن لادن بوده است و از او به‌عنوان سپر انسانی استفاده شد، نیز کشته شد. دو زن دیگر مجروح شدند.
یکی از هلیکوپترهای آمریکایی نیز دچار نقص فنی شد، باید منهدم می‌شد.
اهالی منطقه که به‌دلیل درگیری مسلحانه بیدار شده بودند، گفتند هیچ تصوری نداشتند که بن لادن ساکن آن مجموعه بوده است.


آنان گفتند صدای تیراندازی را شنیدند و از پشت‌بام شاهد بلند شدن شعله‌های آتش بودند. این منطقه بعداً توسط نیروهای پاکستانی مسدود شد.
سایت رادیو آمریکا 13 اردیبهشت

برای دیدن سایر عکسها اینجا را کلیک کنید