وزیر خارجه فرانسه به رژیم سوریه هشدار داد: ما از خواسته های آزادیخواهانه مردم سوریه حمایت می کنیم. بنابراین رژیم دمشق باید بداند اگر به اقدامات خشونت آمیز علیه معترضانه ادامه دهد، دیر یا زود سقوط خواهد کرد.
آلن ژوپه افزود: اتحادیه اروپا در حال بررسی مجازاتهایی علیه رژیم سوریه است و تحریم هایی را به اجرا خواهد گذاشت.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا روز یکشنبه 11 اردیبهشت در مصاحبه با بی.بی.سی گفت، اوضاع در سوریه “شرمآور و غیرقابل قبول” است.
نخست وزیر انگلستان افزود, بهطور قطع ما باید فشار بر حکومت سوریه را افزایش دهیم.
قیام مردم سوریه و تاثیرات آن بر تحولات خاورمیانه، به ویژه بر رژیم آخوندی، به موضوع مورد توجه رسانه های مهم جهان تبدیل شده است:
واشنگتن پست 10 اردیبهشت نوشت: هماکنون به نظر میرسد ناآرامیها در سوریه، در حال تغییر نقشه استراتژیک خاورمیانه باشد، و به احتمال زیاد موقعیت رژیم ایران و گروه افراطی فلسطینی حماس را تدریجاً از بین خواهد برد.
افشای کمکهای مخفیانه رژیم ایران به سوریه و ارسال گاز اشکآور و یونیفرمهای ضدشورش و سایر ابزار سرکوب که در اختیار این حکومت گذاشت، موجب بالاگرفتن خشم مردم گردید.
واشنگتن پست افزود: مقامات آمریکا معتقدند هر چه در تظاهرات علیه اسد پیش آید، به احتمال زیاد رژیم ایران دست آوردهایش را از دست خواهد داد. اگر اسد باقی بماند، مجبور است به میزانی از رژیم ایران فاصله بگیرد. و اگر سرنگون شود، به احتمال زیاد حکومتی بر سر کار خواهد آمد که در تخاصم بیشتری با رژیم ایران خواهد بود.
گاردین 10 اردیبهشت نیز در این باره می نویسد: به نظر می رسد اتحاد تهران و دمشق ضامن بقای دیکتاتور سوریه شده است.
موضعگیری غرب در برابر بحران سیاسی سوریه، به معنای چالش با رژیم ایران نیز خواهد بود.
گاردین افزود: ناآرامی در سوریه بسا حاوی پیامدهای بالقوه بیشتری نسبت به سایر رویدادهای بهار عربی باشد.
سقوط اسد معنایش برای رژیم ایران از دست دادن تنها متحد آن در منطقه میباشد و بنابراین امری ضعیف کننده برای رژیم ملاها میباشد.