آلن ژوپه در پاسخ به خبرنگاران که آیا فرانسه خواستار این است تا مشخصاً در اقداماتی که در بروکسل بر سر آن بحث شده است از اسد نام برده شود گفت، ”این خواسته فرانسه است ”.
کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، این اتحادیه همچنین ممکن است ”بهطور اضطراری اقدامات مقتضی بیشتر و اقدامات هدفمند را با این هدف که تغییری فوری در سیاست رهبری سوریه مشاهده کند را مورد توجه قرار دهد ”.
سایر دیپلوماتهای اتحادیه اروپا گفتند که سایر اقداماتی که ممکن است بر روی این رژیم اعمال شود، شامل انسداد داراییها و ممنوعیت سفر مقاماتی که مسئول سرکوب خشونتآمیز تظاهراتهای ضدحکومتی هستند، میباشد.
ژوپه گفت، قدرتهای اروپایی ”موفق نشدند ”که قطعنامهای را علیه سوریه در شورای امنیت ملل متحدبهدست آورد، زیراکه این اقدام حمایت ضروری را بهدست نیاورد و روسیه و چین محتمل بود که آن را وتو کنند.
وی گفت، ”ما تلاش میکنیم که درعوض از طریق اتحادیه اروپا عمل کنیم ”.
در بروکسل مشاوران اتحادیه اروپا روز دوشنبه و سهشنبه جلساتی را برای هماهنگ نمودن تحریمها برگزار کردند، اما دیپلوماتها به خبرگزاری فرانسه گفتند درحالی که توافق عمومی در باره تحریم تسلیحاتی علیه سوریه وجود داشت، اختلافاتی مربوط به اقدامات هدفمند علیه مقامات سوریه وجود داشت.
یک دیپلومات به شرط ناشناس ماندن گفت، ”همه کشورهای عضو دیدگاه مشترکی نداشتند ”.
برخی خواستار اقدام سریع و موثر بودند و سایرین تمایل بهعمل گام به گام داشتند بدون این که به فوریت بشار اسد هدف قرار گیرد.
”یا ما به توافق بر سر یک لیست سریع میرسیم یا ما بهدنبال یک لیست کامل خواهیم رفت که زمان بیشتری خواهد برد ”.
سایر منابع دیپلوماتیک تأیید کردند که اقلیت فراگیری از کشورها مخالف تحریمها علیه رهبر سوریه میباشند.
در میان کشورهایی که در هدف قرار دادن اسد ساکت هستند، قبرس، یونان، پرتقال، و حتی استونی بهخاطر ترس از سلامت هفت دوچرخه سواری استونیایی که در لبنان ربوده شدهاند، میباشند.
ژوپه که بعداً برای پارلمان فرانسه در پاریس سخنرانی میکرد، گفت: ”ما آنچه را که در سوریه اتفاق میافتد را محکوم میکنیم و تلاش میکنیم تحریمهایی را که سرکوب وحشیانه رژیم سوریه، علیه مردم آن را متوقف کند، به تصویب برسانیم ” . ...