فرانسه در موضع ریاست شورای امنیت با چالشهای زیادی روبروست. مهمترین این چالشها وضعیت سوریه است. تاکنون شورای امنیت چندین جلسه درباره سرکوب وحشیانه قیام مردم این کشور توسط بشار اسد برگزار کرده است اما به دلیل اختلاف نظرهای جدی به هیچ نتیجهیی نرسیده است. روسیه و چین با مخالفت خود مانع هرگونه تصمیم و اقدام عملی جدی برای متوقف کردن کشتار مردم سوریه توسط بشار اسد شدند.
فرانسه باید در چنین فضایی تلاش کند تا شورای امنیت را به اتخاذ یک موضع یکپارچه در رابطه با تحولات سوریه وادار کند.
یکی دیگر از چالشهای پیش روی فرانسه در موضع ریاست شورای امنیت، اوضاع لیبی است. اگرچه شورای امنیت با تصویب قطعنامه یی منطقه پرواز پرواز ممنوع را به منظور حفاظت از شهروندان لیبی تصویب کرد اما طی این مدت مشخص شد که قذافی با این اقدامات دست از کشتار مردم لیبی بر نمی دارد.
بسیاری اکنون می گویند که این تصمیم شورای امنیت کافی نیست و هر روز شاهد کشتار مردم لیبی هستیم. به همین دلیل در مواردی آمریکا و برخی کشورها خود بالاستقلال عمل می کنند. مثلاً آمریکا هواپیماهای بی سرنشین شکارچی را به لیبی می فرستد. اکنون فرانسه در موضع ریاست شورای امنیت باید تدابیر جدیدی برای این وضعیت بیندیشد.
اوضاع سودان و تقسیم این کشور به دو کشور، درگیریهای خونین نیجریه پس از انتخابات ریاست جمهوری، بحران اتمی رژیم ایران و پرونده های قاچاق سلاح آن که از سوی ترکیه و نیجریه به شورای امنیت گزارش شده، از دیگر موضوعاتی است که ریاست فرانسه بر شورای امنیت با آنها روبروست.