تصمیمگیری در این باره به نشست سفیران اتحادیه اروپا در عصر جمعه (۶ مه) در بروکسل محول شده است. بنابه گزارشهای رسیده نام دستکم ۱۵ مقام بلندپایه سوریه در این فهرست دیده میشود. تنها بر سر گنجاندن نام بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در این فهرست اختلافاتی میان کشورهای عضو هنوز مشاهده میشود.
تحریم تسلیحات و وسایل سرکوب
آیا نام بشار اسد، رئیسجمهور سوریه بر روی فهرست سیاه اروپا قرار خواهد گرفت؟ کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روز جمعه گذشته (۲۹ آوریل) بهطور اصولی بر سر تحریمسوریه به توافق رسیده بودند. در کنار تحریم هدفمند دولتمردانی که در سرکوب مردم مستقیماَ شرکت داشتهاند، اتحادیه اروپا همچنین خواهان تحریم فروش و ارسال تسلیحات به سوریه است. در نشست کشورهای اروپایی همچنین توافق شده است که از ارسال تمام وسایل و کالاهایی که به نوعی در سرکوب معترضان مورد استفاده دولت قرار میگیرند، ممانعت شود.
اتحادیه اروپا همچنین پیمان همکاری اقتصادی خود با سوریه را پس گرفته است. این پیمان همکاری پیشتر بهحالت تعلیق درآمده بود. مخالفان گنجاندن نام بشار اسد بر روی فهرست تحریمها معتقدند که این اقدام امکان هرگونه مذاکرات احتمالی با این کشور را ناممکن خواهد ساخت. فرانسه یکی از مدافعان سرسخت تحریم شخص بشار اسد است، اما تحریم رئیسجمهور سوریه محتاج امضای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپاست.
به گفته یکی از دیپلوماتها «انتظار میرود که اتحادیه اروپا در روز جمعه نه تنها به توافق کامل برای تهیه این فهرست دست یابد، بلکه زمان اجرایی شدن این تحریمها را نیز مقرر کند». به احتمال زیاد از اواسط هفته آینده این تحریمها به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
سایت رادیو آلمان 16 اردیبهشت