به گزارش سایت حکومتی خبرآنلاین 19 اردیبهشت، هیأت دولت حکومت آخوندی، جزئیات ادغام 8 وزارتخانه را اعلام کرده است. با توجه به این مصوبه، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی با همه امکانات، تجهیزات، اموال منقول و غیرمنقول و نیروی انسانی و تعهدات مربوط در وزارت کار و امور اجتماعی ادغام شد.
به همین منظور کار گروهی متشکل از وزیر کار و امور اجتماعی، معاونان برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور تشکیل شد تا نسبت به تهیه تشکیلات جدید و تعیین تکلیف اموال، امکانات، تجهیزات، نیروی انسانی و اختیارات و وظایف جدید اقدام و نتیجه برای طی مراحل قانونی به هیأت وزیران ارائه شود.
ادغام وزارت رفاه در وزارت کار و سپردن امر ادغام به وزیر کار، یک معنای بزرگ دارد؛ خداحافظی صادق محصولی از وزارت رفاه و دولت. پیشبینیهایی که پیش از این هم وجود داشت و اکنون با ادغام رسمی وزارت رفاه در کار، به وقوع میپیوندد.
پیش از این خبرآنلاین در دو گزارش مختلف پیشبینی کرده بود با ادغام وزارت رفاه در وزارت کار، صادق محصولی از دولت دوم محمود احمدینژاد جدا میشود.
در چندماهی که قانون هدفمندی یارانهها اجرایی شده است، وزارت رفاه، وظیفه تقسیم پول یارانهها را برعهده داشته است. با این حال، دولت تصمیم گرفت دو وزارتخانه با کارکرد دوگانه اقتصادی، اجتماعی را با هم ادغام کند و یک وزارتخانه تشکیل شود؛ کار و امور اجتماعی؛ رفاه و تأمین اجتماعی. احتمالاً نام وزارتخانه جدید هم میشود کار و رفاه اجتماعی.
البته مجلس اعتقاد داشت باید وزارت رفاه را منحل کرد، وظایف درمانی و سلامتیاش را به وزارت بهداشت سپرد و وظایف یارانهای را به وزارتخانهای دیگر. نکته اینجاست که پس از تشکیل وزارت رفاه و پا گرفتنش در دولت نهم، اختلافات وزارت بهداشت و وزارت رفاه، ضربهای بزرگ به نظام سلامت ایران بود.
مشکلاتی که در اجرای برنامه پزشک خانواده بهوجود آمد و البته اختلافات دامنهدار بیمهها و وزارت بهداشت، طلب وزارت بهداشت از بیمهها و البته تعرفههایی که هنوز هم مشخص نشدهاند، نمونهای از این اختلافات است.
اکنون احمدینژاد میان شیخ الاسلام و محصولی، اولی را انتخاب کرده است. هرچند که انتخاب دشواری است؛ محصولی، یکی از همراهان رئیسجمهور از زمان دانشگاه و البته در پستهای اجرایی مختلف است. شیخ الاسلام هم یکی دیگر از معتمدان احمدینژاد است؛ او در دولت نهم، رئیس دفتر رئیسجمهور بود.
اما شیخ الاسلام، امسال وظیفهای دشوار برعهدهدارد؛ رسیدن به عدد دو و نیم میلیون شغل در سال 90، قولی که احمدینژاد در سخنان پس از تحویل سال 90 داد، برعهده اوست. هرچند که گفته که وزارت کار وظیفه نظم دادن به روابط کار را برعهدهدارد و نه شغل سازی. اما احمدینژاد از او میخواهد تا دو و نیم میلیون شغل را بهوجود بیاورد.
از سوی دیگر، همیشه خبرهایی درباره تمایل نداشتن محصولی به ادامه مدیریت ارشد دولتی وجود داشته است. او هر سه باری که برای وزارت به مجلس معرفی شده (نفت، کشور، رفاه) این عدم تمایل را ابراز کرده. ضمن اینکه خبر میرسد محصولی هم برای مجلس نهم خودش را آماده میکند.