با راه یابی اسفندیار رحیم مشایی به شرکتهای مختلف وابسته شهرداری و پس از آن انتصاب به ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، راه برای ارتقای آرش کوشا باز میشود.
آرش رحیم مشایی (کوشا) به همراه اسفندیار در سال 1382 به سمت عضو هیأت مدیره شرکت فرهنگسرای بهمن، وابسته به شهرداری، منصوب میشوند. اسفندیار در این زمان رئیس هیأت مدیره شرکت است. در سال 83 و با گسترده شدن فعالیتهای اسفندیار در شهرداری، او از فرهنگسرای بهمن میرود و آرش کوشا جای او را در ریاست هیأت مدیره میگیرد.
آرش کوشا تا اندکی بعد از انتقال اسفندیار رحیم مشایی به سیستم میراث فرهنگی در دولت احمدینژاد، در این شرکت (شرکت فرهنگسرای بهمن به شرکت توسعه عمران بهمن تغییر نام پیدا کرده بود) باقی میماند، به گونهای که به سمت نایب رئیس شرکت عمران تجارت خاوران، از مجموعه شرکتهای زیرمجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری، نیز به نمایندگی از توسعه عمران بهمن منصوب میشود.
با آغاز دولت جدید، شرایط برای آرش کوشا مساعدتر میشود، مقصد: سایپا. به استناد صورتجلسه مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده مورخ ۸۴.۱۰.24 آقای آرش کوشا عضو هیأت مدیره امداد خوردو سایپا شده است.
اکنون اسفندیار رحیم مشایی در میراث فرهنگی مستقر شده و آوازه قدرت او در مجموعه دولت به تدریج در حال همه گیر شدن است. سال 85 به نیمه رسیده که آرش کوشا بهعنوان مشاور اسفندیار و دبیر کمیته ملی طبیعت گردی کشور در رسانهها صحبت میکند.
اول مهر 85، کوشا از تشکیل قریب الوقوع باشگاه طبیعت گردان خبر میدهد.
ده روز بعد، شرکت طبیعت گردان جوان میراث را تاسیس میکند:
«آگهی تاسیس شرکت طبیعتگردان جوان میراث پارس سهامی خاص- موضوع شرکت: ایجاد سایت اینترنتی چند زبانه پویا در زمینه طبیعت گردی و اکوتورسیم ایران- اجرای پروژههای تخصصی در زمینههای مرتبط با اکوتوریسم و طبیعت گردی- برگزاری گشتهای طبیعت گردی- حمایت و پشتیبانی از تشکلهای غیردولتی جوانان مرتبط با طبیعت گردی- ایجاد کانونهای طبیعتگردی جوان استانها در مراکز استان- دعوت از نخبگان و دانشمندان از سراسر جهان در برنامههای فوق بهمنظور انتقال تجربیات- شناسایی جوانان علاقمند در خصوص طبیعت گردی و اکوتورسیم و ایجاد بستر لازم جهت توسعه طبیعت گردی در بین جوانان- تولید و حمایت از انتشار کتاب در زمینههای طبیعت گردی و اکوتورسیم- برگزاری نمایشگاهها، مسابقات و جشنوارههای مرتبط با موضوع طبیعت گردی و اکوتورسیم- اولین مدیران شرکت: آرش کوشا به سمت رئیس هیأت مدیره… برای مدت دو سال انتخاب گردیدند».
این شرکت به میراث فرهنگی وابسته بوده وپروژههای مشترک با میراث فرهنگی انجام خواهد داد.
شرکت تحت مدیریت کوشا زیر نظر معاونت گردشگری میراث فعالیت میکند. محمد شریف ملکزاده، معاون گردشگری میراث در مصاحبههای مختلف، از پروژههای مختلف شرکت تحت مدیریت آرش کوشا حمایت میکند.
اواخر 85، عضویت آرش کوشا در هیأت مدیره امداد خودرو، به مدت دوسال تمدید میشود.
از سال 85 تا سال 88 فعالیتهای او در میراث فرهنگی تشدید میشود. اخبار متعددی که در رسانهها منتشر شده است، از گسترش چتر فعالیتهای کوشا در میراث فرهنگی حکایت میکند.
عضویت کوشا در هیأت مدیره امداد خودرو در سال 88 به مدت دو سال دیگر تمدید میشود.
سال 88 برای آرش کوشا، سال پرکاری است. آرش در این سال به شرکت ورزشی سایپا هم میرود و در آنجا ضمن انتصاب بهعنوان عضو هیأت مدیره، مدیر عامل میشود. آرش کوشا در این سال، رئیس هیأتمدیره شرکت فرهنگی ورزشی سایپا شمال نیز میشود.
در آن سال، رسانهها نوشتند که یکی دیگر از اعضای خانواده مشایی به نام رضا رحیم مشایی نیز بهعنوان مدیر اداری شرکت سرمایهگذاری سایپا منصویب شده و برادر آرش (کوروش) نیز بهعنوان مدیر دفتر توسعه مدیریت سایپا منصوب گشته است.
(همزمان با انتصاب مشاییها در سایپا در زمان مدیریت عاملی آقای پوستین دوز که به گفته رسانهها از چهرههای نزدیک به آقای مشایی است، سایپا در سال 89 طی فرایندی عجیب و ”بدون عکسالعمل مقامات دولتی“، خودش خودش را میخرد. رسانهها در آن سال نوشتند که جریانی خاص از این فرایند نفع خواهد برد. نام آقای پوستین دوز که مدیرعامل ساپیا در جریان ”خودخریدی“ سایپا - نمایی از فرایند - بوده است، بهعنوان نامزد اصلی وزارت جدیدی که از ادغام وزارت بازرگانی و صنایع حاصل میشود، مطرح شده است.)
از سوی دیگر، منابع محلی به الف گفتند: رضا سماعی، پسرخاله آرش مشایی است. بنابر تحقیقات محلی و اطلاعات عمومی در دسترس، او قبلاً در سیستم بانکی بوده اما در دولت جدید مدارج ترقی را طی کرده و به ریاست بانک بینالمللی توسعه ونزوئلا (فعال در ایران و ونزئولا) رسیده است. صد درصد سهام این بانک به بانک توسعه صادرات ایران تعلق دارد. این بانک در کاراکاس فعالیت میکند.