شهر اشرف در استان دیالی عراق اکنون محل استقرار حدود 3400 زن و مرد و ایرانی میباشد. این شهر به یاد اشرف رجوی نامگذاری شده که خود زندانی سیاسی زمان شاه بود. کنترل رسمی بر این کمپ در اول ژانویه 2009 , با تضمینهایی که دولت آمریکا به نوعی حضور خود را حفظ خواهد کرد و با ساکنین طبق قانون بینالمللی و عراقی رفتار خواهد شد, از دولت آمریکا به دولت عراق واگذار گردید.
در سالهای اخیر سازمان مجاهدین اصلی ترین گروه اپوزیسیون ایرانی بوده است. خواستههای این گروه شامل دولت دمکراتیک در ایران و برچیده شدن رژیم ملاها که اکنون در قدرت است میباشد.
ملل متحد بکرات عنوان کرده است که ساکنان اشرف بایستی به عنوان افراد حفاظت شده تلقی شوند.
اعتقاد بر این است که فشار از طرف حکومت ایران منجر به اقدام مستقیم توسط ارتش عراق گردیده, که در پایان مارس دو لشکر ارتش, از جمله خودروهای زرهی به داخل این شهر اعزام کرد. این همان حکومت در ایران است که در سه حمله جداگانه موشکی و بمبگذاری علیه اشرف در سال 2008 دست داشته است.
اخیراً در 8 آوریل, با دستورات مستقیم از نوری مالکی, نخست وزیر عراق, حملهیی توسط نیروهای عراقی علیه اشرف انجام گرفت. این اقدام منجر به کشته شدن 34 تن و مجروح شدن حداقل 350 تن بیگناه گردید.
عفو بینالملل بارها علیه این حملات موضعگیری کرده و خواستار آرامش و حفاظت برای ساکنان کمپ اشرف شده است.
کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد همچنین قویاً علیه این حملات موضعگیری کرده است.
زمان آن فرارسیده که دولت استرالیا اقدامی اتخاذ کند.
من دو نوبت به کوین راد, وزیر خارجه استرالیا نامه نوشته تا اقدامی در این رابطه به عمل آورد و مشخصاً از او خواستهام برای این موارد فراخوان بدهد:
- خروج فوری نیروهای عراقی از اشرف
- ورود 2 ناظر ملل متحد با حفاظت 50 سرباز این سازمان
فراخوانهای مشابهی توسط همکاران من در ALP نیز صادر شده است.
با در نظر گرفتن وقایع اخیر, من معتقدم که نیاز است نمایندهیی از طرف شورای امنیت ملل متحد منصوب شود تا حول حمله 8 آوریل 2011 تحقیقات کند و عاملان آن را در یک دادگاه بینالمللی به پای عدالت بیاورد.
این موارد به عنوان اقدامات اولیه در دسترسی به یک راه حل دراز مدت برای بحران شهر اشرف خواهند بود.
زمان آن فرا رسیده که دولت ما جهت حفاظت از ساکنان اشرف اقدام کند.