سوریه: بحران مشروعیت در رژیم حاکم برسوریه

آلن ژوپه وزیر امورخارجه فرانسه در گفتگویی که امروز در روزنامه الحیات منتشر شد، درباره رژیم حاکم بر سوریه گفته: ”رژیمی که مردمش را به توپ می‌بندد، مشروعیت خود را از دست میدهد“.

وزیر امورخارجه فرانسه اعتقاد دارد، درصورتی‌که بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه خط مشی سیاسی خود را در برابر مردم به‌پاخاسته این کشور تغییر ندهد، سرش به سنگ خواهد خورد و مشروعیت و اعتبارش را کلاًً از دست خواهد داد.
آلن ژوپه در این گفتگو اظهار داشته که خواست و هدف کشورش استقرار ثبات سیاسی در سوریه می‌باشد، اما وی معتقد است که ثبات سیاسی واقعی و پایدار در این کشور، نمی‌تواند با سرکوب به‌وجود آید. وی هم‌چنین گفته که رژم حاکم بر این کشور تحلیلی کاملاً اشتباه از ماهیت جنبش اعتراضی مردم دارد. وی می‌گوید، رژیم به اشتباه بر این باور است که آن‌چه در این کشور می‌گذرد، شورشی است که از سوی خارج هدایت می‌شود. آلن ژوپه نتیجه گرفته است که بر اساس این تحلیل اشتباه، رژیم حاکم تصمیم گرفته تا به خواست های اعتراضی و عدالت طلبانه مردم کشورش، با سرکوب پاسخ بدهد و این اشتباه، رژیم را دربرابرچالشی بسیار جدی قرار داده که بقای آن را زیر پرسش برده است.
وزیر امورخارجه فرانسه در این گفتگو تصریح کرده است که مجازاتهای جامعه اروپا که در ابتدای امر به 13تن از مسئولان رژیم محدود می‌شد، می‌تواند به سایر مسئولان بلند پایه این کشور، از جمله شخص بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه تعمیم داده شود.
هم زمان با انتشار سخنان وزیر امورخارجه فرانسه در روزنامه الحیات، در آن سوی آتلانتیک، سه تن از سناتور های بر جسته آمریکایی، جان مک کین، مارکو روبی و جو لیبرمن، متن قطعنامه‌ای را تهیه کرده‌اند که در آن از باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا و سایر متحدان آمریکا در جهان خواسته شده است که در کنار مردم سوریه و در برابر رژیم حاکم بر این کشور قرار گیرند. در این قطعنامه آمده است که به‌دلیل خشونتهای صورت گرفته علیه مردم در سوریه، که منجر به کشته و زخمی‌شدن هزاران تن گردیده، بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده و زمان آن فرا رسیده است که بشار اسد و رژیم همراه وی از صحنه سیاسی سوریه کنار رود.
درباره این موضوع گفتگویی انجام داده ایم با مهدی مظفری استاد دانشگاه در روابط بین‌الملل در کشور دانمارک.
مهدی مظفری اعتقاد دارد که سخنان آلن ژوپه وزیر امورخارجه فرانسه و اقدام سناتور های برجسته آمریکایی در چارچوب فشارهایی است که جامعه جهانی بر رژیم حاکم بر سوریه وارد می‌آورد تا در بدنه رژیم شکاف ایجاد نموده و زمینه‌های سقوط و یا دگردیسی کامل رژیم را منطبق بر خواست های مردی فراهم نمایند. مهدی مظفری اظهار میدارد که تا‌کنون بدنه اصلی رژیم یکپارچه مانده و در برابر مردم ایستاده است. وی می‌گوید که جنبش اعتراضی مردم سوریه ماهیتی ضداستبدادی و ضداختناق دارد و این جنبش که رژیم حاکم بر این کشور را به چالش کشیده است، علیرغم باورهای بشار اسد، نمی‌تواند از سوی خارجیها هدایت شده باشد…

سایت رادیو فرانسه 24 اردیبهشت