کشف گور دسته‌جمعی در درعا

همزمان با اعلام خبر کشف یک گور دسته‌جمعی در شهر درعا، سازمان ملی حقوق‌بشر در سوریه می‌گوید با قربانی شدن ۳۴ نفر در خشونت‌های دولتی در روستاهای جنوبی انخل و جاسم، طی ۵ روز گذشته شمار کشته‌شدگان اعتراضها دستکم به ۸۵۰ نفر افزایش یافته است.

به گزارش امروز رسانه‌های عربی، روستاییان در نزدیکی درعا از کشف یک گور دسته‌جمعی خبر داده‌اند.
بنابراین گزارش، ارتش سوریه تانکهای بیشتری را در حوالی روستاهای نزدیک مرز لبنان و شهر درعا مستقر کرده‌اند. نیروهای امنیتی سوریه روز یکشنبه (۱۵ مه / ۲۵ اردیبهشت) نیز ۷ غیرنظامی را در شهر تل‌کلخ، در نزدیکی مرز لبنان کشتند.
 حمله تانکهای ارتش به شهر درعاشهر درعا نقطه آغاز اعتراضاتی است که دو ماه پیش (مارس ۲۰۱۱/ اسفندماه ۸۹) در رویارویی با دولت سوریه شکل گرفت. پیش‌تر همزمان با سرایت اعتراضها به دیگر شهرهای سوریه، بشار اسد، رئیس‌جمهور این کشور ناآرامی‌ها را محصول « توطئه از سوی بیگانگان برای تجزیه سوریه» دانسته و گفته بود «از جنگ و برخورد استقبال نمی‌کنیم اما اگر به ما تحمیل شود از آن باکی نیز نداریم».


محاصره گور دسته‌جمعی
پس از کشف یک گور دسته جمعی در شهر درعا، ماموران دولتی محل دفن اجساد را محاصره کرده‌اند. به گزارش روزنامه النهار چاپ بیروت، ”عمار قربی“، رئیس سازمان حقوق‌بشر سوریه اعلام کرد که مردم یک گور دسته جمعی را در درعا یافته‌اند.
به گفته وی «ماموران دولت پس از کشف این گور دسته‌جمعی به سرعت وارد عمل شدند و آنجا را محاصره کرده و ازجا بجایی اجساد جلوگیری کردند؛ آنها به مردم وعده دادند برخی از اجساد را به آنها تحویل خواهند داد».
بنابراین گزارش، نیروهای امنیتی روز دوشنبه (۱۶ مه / ۲۶ اردیبهشت) در منطقه ”سیف‌الدوله“ در حلب به سمت یک تظاهرات مسالمت‌آمیز تیراندازی کرده و یک نفر از معترضان را کشته و چند تن را زخمی‌کردند.
تانکهای ارتش در اغلب شهرهای سوریه از جمله دمشق هم‌چنان مستقر هستند و اوضاع شهر ”تل‌کلخ“ که طی روزهای گذشته پس از یورش سربازان ارتش ۷ کشته داد هنوز بحرانی است.
همزمان با انتشار این خبر ”عبدالحلیم خدام“ معاون سابق رئیس‌جمهور سوریه در گفتگو با روزنامه الشرق‌الاوسط، از سازمان ملل و مجامع بین‌المللی خواست با ارجاع پروندهجنایتهای بشار اسد به دادگاه لاهه، با وی همان‌گونه رفتار کنند که با لیبی کرده‌اند.

اعتراض به سانسور اخبار سوریه در ایران
احمد آوایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران به سانسور اخبار سوریه اعتراض کرد. به گفته وی «صدا وسیما و مطبوعات ایران تا حدودی اخبار سوریه را یا سانسور کرده یا اصلاً به آن نمی‌پردازند که این درست نیست و نباید اینگونه باشد که مردم برای کسب اخبار سوریه رسانه‌های بیگانه را به‌عنوان مرجع خبری انتخاب کنند».
مناسبات استراتژیک میان ایران و سوریه، انتقاد از رژیم بشار اسد در ایران را ناممکن کرده استآوایی در گفتگو با خبرنگاران افزود: «خبرنگار اگر نقد نکند خیانت کرده و سکوت خبرنگار جامعه را به نابودی می‌کشاند، متاسفانه بسیاری از مسئولان ظرفیت شنیدن انتقاد از خود را ندارند».
نماینده دزفول در مجلس تأکید کرد: «خبرنگار باید آزاد باشد و صدای مردم را به مسئولان برساند ولی در این برهه کشور دچار بحران چاپلوسی مدیران شده‌ایم».
او گفت: «خیزش اسلامی کشورهای منطقه نقاط اشتراک و افتراق دارند. در این کشورها همان‌طور که شاهد هستیم دیکتاتوری وجود دارد، رای‌گیری و رفراندوم در این کشورها تشریفاتی است. سوریه، مصر، یمن، بحرین، لیبی و بسیاری از کشورهای عربی از این جمله هستند».
نماینده دزفول با اشاره به ”استقلال حزب بعث از دولت بشار اسد“ و نیز ستایش از دفاع دولت اسد از فلسطین افزود: «نحوه برخورد نیروهای دولتی، امنیتی و نظامی این کشور با مردم خشن است و اینگونه برخوردها در قبال اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم اصلاً صحیح نیست».
این در حالی است که دولت محمود احمدی‌نژاد و رسانه‌های دولتی ایران، اگر‌چه در تحولات تونس، مصر، لیبی، بحرین و یمن به صراحت موضع‌گیری کرده و اعتراضات مردم این کشورها را حاصل ”بیداری اسلامی“ و تحت تأثیر انقلاب و حکومت ایران معرفی کرده‌اند، اما با گذشت دو ماه از آغاز اعتراضات سوری‌ها و کشته و مجروح و بازداشت شدن صدها نفر از مردم این کشور، علاوه بر سانسور اخبار سوریه در ایران، آن را «فتنه دشمنان خارجی» و معترضان را «فریب‌خوردگان» خوانده‌اند.
سایت رادیو آلمان 27 اردیبهشت