سازمان کشورهای صادر کننده نفت «اوپک» نزدیک به ۸۰ درصد ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد و بیش از یک سوم نیاز روزانه جهان را تولید میکند. خبر درخواست مخالفان لیبی یک روز پس از آن منتشر میشود که مقام های تونسی از گریختن وزیر نفت لیبی به این کشور خبر دادهاند. مقام های لیبی هنوز این خبر را تأیید نکردهاند.
پیش از این روز چهارشنبه، دادستان های دادگاه جنایی بینالمللی به مقام های هوادار قذافی هشدار دادند که بهدلیل کوشش برای پنهان کردن جنایاتی که نیروهای نظامی در سرکوب مخالفان مرتکب شدند، با پیگرد و مجازات روبهرو خواهند شد.
دفتر دادستانی این نهاد قضایی این هشدار را در نامهای به وزیر امورخارجه لیبی اعلام کرده است. در اوایل هفته جاری لوئیس مورنو اوکامپو دادستان کل دادگاه بینالمللی خواستار صدور احکام دستگیری معمر قدافی، سیف الاسلام، و عبداله السنوسی رئیس سازمان اطلاعات و امنیت لیبی به اتهام جنایت علیه بشریت شد. مقام های لیبی این درخواست را رد کرده و گفتهاند دادگاه بینالمللی جایی در نظام قضایی این کشور ندارد.
در همین حال روز چهارشنبه سازمان ملل متحد از کشورهای جهان ۴۰۸ میلیون دلار کمک فوری برای ۲ میلیون نفر از شهروندان لیبیایی درخواست کرد. سازمان ملل متحد میگوید حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در داخل لیبینیاز به کمک دارند. به رقم باید ۵۰۰ هزار نفری را که از کشور گریخته و به کمک نیاز دارند را نیز اضافه کرد.
سایت صدای آمریکا 29 اردیبهشت