فراخوان فرانسوی برای به‌رسمیت شناختن مجاهدین خلق

سایت الجزیره نت 29 اردیبهشت، اکثریت اعضای مجلس ملی فرانسه دولت رئیس‌جمهور نیکولا سارکوزی را فراخواندند که شورای ملی مقاومت ایران که جنبش مجاهدین خلق، بزرگترین تشکیلات مخالف ایرانی در خارج، بر آن هژمونی دارد را به‌رسمیت بشناسد و با آن شروع به گفتگو نماید.

پارلمانترهای فرانسوی علت این ابتکار خود را کمک به ”مبارزه ”مجاهدین خلق که هدف آن سرنگونی ”رژیم دیکتاتوری ”در تهران است، توضیح دادند.
سخنرانان از فراکسیونهای مختلف پارلمانی در یک کنفرانس مطبوعاتی که روز چهارشنبه در پاریس برگزار شد گفتند که فرانسه باید همه تلاشهایی که با هدف رویارویی با ”طمعهای هژمونی طلبانه منطقه‌ای ”مقامات ایران -که از نظر آنان ”اصلیترین مانع در برابر دمکراسی ”در خاورمیانه را نمایندگی می‌کنند- انجام می‌شود را مورد حمایت قرار دهد.
امیل بلسیگ پارلمانتر از اتحاد برای جنبش مردمی -بزرگترین حزب در ائتلاف حاکم در فرانسه- گفت زمانبندی این ابتکار خودبخودی نبوده است، بلکه 6روز بعد از تبرئه سازمان مجاهدین خلق از دست داشتن در هرگونه فعالیت تروریستی یا تأمین مالی آن، توسط دادگاه فرانسه اعلام می‌شود.
این نماینده دست راستی افزود علاوه بر این، شرایط منطقه‌ای فعلی در خاورمیانه، و تاثیرات بهار عربی که به سقوط روسای جمهور تونس و مصر، و به لرزه افتادن رژیمهای حاکم در لیبی و سوریه و یمن منجر شد، نیز وجود دارند.

نقش پیشتازانه

حمایتمان از مجاهدین متکی به این است که دخالت نظامی خارجی در ایران را رد می‌کنیم.
بلسیگ توضیح داد که حمایت پارلمانترهای فرانسوی از ”مبارزه مجاهدین خلق که هدف آن به زیر کشیدن رژیم آخوندها و جایگزینی یک رژیم دموکراتیک کثرت‌گرا بجای آن است ”، متکی بر دو محور است، اول شکست ”سیاست دست دراز کردن ”بسوی تهران که کشورهای غربی دنبال می‌کردند، و ثانیا این‌که نمایندگان مجلس فرانسه ایده دخالت نظامی خارجی در ایران را رد می‌کنند.
پاسکال دیغولهم پارلمانتر سوسیالیست گفت فرانسه که نقش پیشتاز در حمایت از انقلابهای عربی ایفا کرده است، نمی‌تواند در برابر هر جنبشی که برای تغییر در ایران تلاش می‌کند، دست بسته بماند.
سید احمد غزالی نخست‌وزیر سابق الجزایر در سخنانش در این کنفرانس این نظر را تأیید کرد و گفت ”تنها توجیه و هدف اعلام شده برای دخالت غرب در لیبی، حفاظت از غیرنظامیان است، در نتیجه چشم‌پوشی آنها از تعرضهای مکرر علیه پناهندگان ایرانی ساکن در قرارگاه اشرف در عراق، قابل‌قبول نیست ”.
غزالی حمله 8آوریل گذشته نیروهای عراقی به این قرارگاه که در 60 کیلومتری بغداد واقع است را ”جنایت زشتی ”توضیف کرد که منجر به 35 کشته و صدها مجروح از ساکنان کمپ گردید، در این کمپ حدود 3400تن از وابستگان مجاهدین خلق مقیم هستند.

پیروزی سیاسی
احمد غزالی سیاستمدار الجزایری از نمایندگان فرانسوی خواست تا بر دولت کشورشان فشار بیاورند تا دولت مالکی را تحت فشار قرار دهد که ”حمله جدیدی علیه این پناهندگان طبق دستورات حکام تهران انجام ندهد ”.
اما مریم رجوی رهبر مجاهدین خلق از ابتکار نمایندگان مجلس ملی فرانسه تمجید کرد و آن را ”مایه دلگرمی برای همه مشتاقان آزاد شدن از دیکتاتوری مذهبی توصیف نمود، که خواهان برقراری حکومت کثرت‌گرا که جدایی دین از دولت را محترم شمارد، و از آزادیهای فردی و اجتماعی حفاظت کند، و برابری بین زن و مرد را تضمین نماید، هستند ”.
رجوی موضع اکثریت نمایندگان فرانسوی را ”پیروزی سیاسی بزرگ ” برای مجاهدین خلق دانست و تاکید کرد که رد اتهام تروریسم در مورد سازمان توسط دادگاه بعد از 8سال تحقیقات، نمایانگر ”اعتراف به مشروعیت مقاومت ماست ”.
این مخالف ایرانی در پایان گفت ”نسیم آزادی که بر خاورمیانه می‌وزد حامل بشارت سونامی است که رژیم ایران را در تمامیتش جارو خواهد کرد ”.