وی در این باره اظهار داشته است: «پیشبینی میکردند که ۷۵ درصد تورم خواهیم داشت، خب کو؟ نیست که واقعاً ، بله تغییراتی هست که تحت تاثیر عوامل گوناگون است. اقتصاد جهانی، ارزش قیمت نفت رفته بالا، دلار اومده پائین، خب این اثر میگذارد، تورم جهانی، تورم طبیعی که ما داشتیم و رشدش کند شده»..
به گفته احمدینژاد قانون هدفمند سازی یارانهها نه تنها برای واحدهای تولیدی مشکلی ایجاد نکرده، بلکه به افزایش بهرهوری آنان هم کمک کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفته است: «یک مرغداری در آذربایجان غربی در همان محل و با همان انرژی و فضا شش طبقه مرغداری ایجاد کرده و تولید خود را چند برابر افزایش داده است و بیشتر مرغداریهای کشور نیز به سمت تغییر سیستم حرارتی حرکت کردهاند و برنامهریزی شده است که تا پایان سال همه سیستمهای مرغداریها تغییر کند».
اما آقای احمدینژاد ظاهراً گفتههای پیشین خود را فراموش میکند و میگوید تغییر خط تولید و افزایش بهرهوری نیاز به سالها کار دارد. بهرغم گفتههای آقای احمدینژاد بسیاری از مشاغل اکنون با قیمت های جدید حاملهای انرژی در ادامه فعالیتهای خود با مشکلات زیادی روبهرو هستند.
از جمله مرغداری ها که احمدینژاد در گفت و گوی تلویزیونی خود بهعنوان نمونه افزایش بهرهوری در صنعت از هدفمندی یارانهها نام برد، اکنون با افزایش بهای حاملهای انرژی ادامه کار خود را در خطر میبیننند.
صاحب یک مرغداری در تهران در این باره به رادیو فردا میگوید: «ما فعالیتمان در صنعت مرغداری است. مرغداران متاسفانه بهدلیل گران بودن گازوییل و اینها مرغداریشان را گذاشتهاند برای فروش. یعنی هزینههایشان طوری است که دخل و خرج شان با هم نمیخواند. روی کار ما بهصورت مستقیم تاثیر میگذارد. و گرنه از لحاظ برق و گاز… من فقط از لحاظ برقی… چون ما فروشنده ایم. حالت دلالی است. از لحاظ برق و این طور مسائل روی کار ما بهصورت مستقیم نمیتواند تاثیر بگذارد. نهایت مثلاً برق مغازه میآید. ۱۰ تومان میآید ۲۰ تومان. کرایه هم داریم. بار هم که میآید کرایه که میدادیم ۲۰ تومان میدهیم ۳۵ تومان».
صنف دیگری که با خطر تعطیلی واحدهای اقتصادی خود هستند، گرمابهدارانند. مهدی سجادی، رئیس اتحادیه گرمابهداران، سونا و ماساژ تهران، میگوید پس از اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی، گرمابهداران با مشکل شدید روبهرو شدهاند.
یک گرمابهدار در تهران به رادیو فردا میگوید: «الان تمام این گرمابهداران دارند دانه دانه میبندند. ما هم به علت اینکه قبض آب و برق و گاز همه یکباره آمده ما هم داریم میبندیم. به علت بالا رفتن قیمت انرژی. پول آب و برق و گاز و همه اینها شده چند برابر. خوب نمیتوانیم الآن قبضها را پرداخت کنیم. الآن ما داریم ۱۸۰۰ تومان میگیریم از هر نفر. اما با این پول که بابت آب و برق و گاز آمده، کم کم این مبلغ باید بشود دو برابر یا سه برابر. غیر از این باشد نمیتوانیم اصلاً . باید ببندیم. همه بستهاند و ما هم طاقت نمیآوریم، باید ببندیم. الآن قبضها همه باد کرده و نتوانسته پرداخت کنیم».
کامیونداران از دیگرگروه شغلی است که در پی افزایش بهای گازوئیل زیر فشار قرار گرفتهاند. یک کامیوندار به رادیو فردا میگوید، یک سوم از درآمد قبل از قانون را باید برای افزایش بهای گازوئیل بپردازد:
«اقتصاد ایران دقیقا بستگی دارد به سوخت. مستقیما دقیقاً روی اقتصاد درآمد هر ایرانی اثر دارد. از قدیم هم همین جور بوده و به بعد هم فکر کنم همینجور باشد. من که یک کامیوندار هستم، تقریباً یک سوم درآمدم نسبت به قبل کمتر شده. این را میتوانم بگویم. دقیقا یک سوم درآمد الآن میرود پای گازوئیل. بقیه هم همین جور. تاکسی ها همین جورند. وانتها همین جورند. بقیه کامیونداران همین جورند. البته عوارض گرانی هم دارد روی همه چیز دیگر… مشتقات نفتی روی روغن هم اثر میگذارد. روی اجناس دیگر هم اثر گذاشته. روی دستمزد تعمیرکار هم اثر گذاشته و کلاً باعث فشار خیلی شدیدی الآن روی حملونقل و کامیونداران آمده. با همان ۱۵ تومان و پنج هزار قبلی به قول معروف هشتمان گرو ۹ بود که هیچی یک سره شده ۱۰ برابر و افزایش قابل توجهی توی کرایه پیدا نشد. آینده هم خداییاش نگران آینده هستیم. نه تنها من بلکه همکاران».
در این میان معاون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هم از موافقت این سازمان با افزایش قیمت روغننباتی و پودر شوینده خبر داده است. البته محمد قبله در گفتگو با خبرگزاری حکومتی مهر گفته است که افزایش قیمت روغن نباتی و پودر شوینده ربطی به اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها ندارد بلکه مربوط به افزایش قیمت جهانی مواد اولیه است.
سایت رادیو فردا 31 اردیبهشت