اتحادیه اروپا بشار اسد و رژیم ایران را تحت تحریمات خود قرار داد

به گزارش خبرگزاری فرانسه 2خرداد، اروپا با اعمال تحریم علیه بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در روز دوشنبه، برای اولین فشار روی او را شدت بخشید ، این امر در واکنش به تغییراتی است که خاورمیانه و افریقای شمالی را در بر گرفته است.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا هم‌چنین تحریمات بر علیه ایران را تشدید نمودند.
به‌دنبال تغییر جدید در سیاست باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا، وزرا خارجه اتحادیه اروپا هم‌چنین قرار بوده با دید تازه‌یی پروسه صلح خاورمیانه را مورد بررسی قرار دهند. آنها هم‌چنین تحولات لیبی، تونس و مصر را مورد گفتگو قرار می‌دهند...
درحالی‌که تعداد افراد کشته شده در سوریه رو به افزایش است 27 کشور اتحادیه اروپا توافق نمودند تا نام رئیس‌جمهور و چندین نفر از مقامات بلندپایه سوریه را در لیست سیاه قبلی خود اضافه نماید.
وزیر خارجه انگلستان ویلیام هیگ درحالی‌که وارد نشست برای گفتگو با همتایان خود می‌شد گفت ”سرکوب در سوریه ادامه دارد ”او گفت ”این مسأله اهمیت دارد که، حق تظاهرات مسالمت‌آمیز، آزاد کردن زندانیان سیاسی و در پیش گرفتن مسیر رفرم و نه سرکوب را در روزهای آینده در سوریه مشاهده نماییم ”.
یک دیپلومات اتحادیه اروپا گفت هدف تحریمات ”متوقف نمودن خشونت و فشار روی بشار اسد جهت موافقت با پروسه رفرم و نه مجبور کردن او به کنار کشیدن می‌باشد ”...
وزیر خارجه آلمان گفت اسد می‌توانست با گوش فرا دادن به تظاهر کنندگان و انتخاب مسیر رفرم از تحریمات جلوگیری نماید.
وسترویله اضافه کرد ”او این مسیر را ا نتخاب نکرد. او به سرکوب وحشیانه تظاهراتهای مسالمت‌آمیز ادامه داد. این دلیلی است که ما باید تحریمات را از جمله علیه رئیس‌جمهور اسد گسترش دهیم ”او ادامه داد ”وقتی رژیمی مردم خودش به این طریق با خشونت سرکوب می‌کند، اتحادیه اروپا باید واکنش نشان دهد ”...
کاترین اشتون درحالی‌که وارد نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا می‌شد گفت ”دولت (سوریه) باید الآن واکنش نشان دهد ”.
دیپلماتها گفتند در رابطه با موضوع ایران، وزرای خارجه اتحادیه اروپا موافقت کردند که اسامی بیش از 100 شرکت را به لیست سیاه شرکتهایی که دارائیهای آنها در رابطه با برنامه اتمی مورد نزاع ایران، مسدود شده است، اضافه نمایند.
اقدامات جدید [علیه رژیم ایران] همزمان با تلاشهایی برای راه‌اندازی مجدد گفتگوهای بین‌المللی می‌باشد تا ایران را جهت متوقف نمودن فعالیتهای اتمی خود قانع نمایند.
در رابطه با موضوع لیبی وزرای خارجه راههای حرکت به جلو، مجبور ساختن شورشیان و معمر قذافی به آتش‌بس که شامل عقب‌نشینی نیروهای قذافی در جهت شروع یک دیالوگ سیاسی خواهد بود را بررسی خواهند نمود.
یک دیپلومات گفت ”کشورهای عضو در حال جاضر اتحاد کمتری در این نظرگاه که قذافی باید قبل از آتش‌بس و یا شروع گفتگوهای سیاسی کنار بکشد، دارند“...
انتظار می‌رود که بیانیه ”مهمی ”نیز در ارتباط با سخنرانی باراک اوباما و این‌که کشور فلسطینی باید بر اساس مرزهای قبل از جنگ اعراب اسراییل در سال 1967 برقرار گردد و هم‌چنین در رابطه با قرارداد اتحاد بین حکومت خودگردان محمد عباس و رقبای او حماس منتشر نماید.
یک دیپلومات اتحادیه اروپا گفت ”ایالات متحده آمریکا در حال نزدیکتر شدن به موضع اتحادیه اروپا می‌باشد ”او ادامه داد ”ما باید شروع به گفتگو برای یک موضع واحد در رابطه با موضوع شناسایی یک کشور فلسطینی بکنیم ”.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد شیوه‌های کمک به دمکراسیهای جدید در حکومتهای مصر و تونس گفتگو خواهند نمود درحالی‌که ناآرامیهای موجود در بخشهای دیگر جهان عرب به‌طور مشخص در بحرین و یمن را نیز مورد بررسی قرار خواهند داد.