کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت، این یورش، که حداقل 35 کشته از مخالفان ایرانی بر جای گذاشت، برای اولین بار از سوی وزرای بلوک 27 کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی در خاتمه کنفرانس خبری از مذاکرات وزرا گفت، “ما بدون زیر سؤال بردن حق حاکمیت عراق، بر اهمیت محترم شمردن حقوقبشر تأکید میکنیم“.
خانم اشتون گفت، اروپا درهمکاری با سازمان ملل و آمریکا تلاش خواهد کرد تا یک راهحل پایدار برای این موضوع پیدا کنند.
پارلمان اروپا گفته است اقدام بینالمللی عاجل برای پیشگیری از قتلعام مشابه سربرنیکا (Srbrenica) “ در کمپ اشرف ضروری است.
استروان استیونسون عضو محافظهکار پارلمان اروپا که رئیس هیأت پارلمانی بین روزهای 25 تا 29 در عراق را به عهده داشت، اوایل ماه جاری اظهار داشت، “ما تهدیدهای بسیاری از سوی دولت عراق دریافت کردهایم که اگر کمپ اشرف تا آخر سال پاکسازی نشود، وقایعی به وقوع خواهد پیوست“.
این دیدار 2 هفته بعد از یورش ارتش عراق به کمپ محل سکونت 3500نفر میباشد.
آقای استیونسون افزود، “با مشاهده قتلعام 8آوریل در کمپ اشرف، تنها چیزی که میتوانم پشبینی کنم این است که اگر وضعیت آنجا را حلوفصل نکنیم… قتل عامی مشابه سربرنیکا به وقوع خواهد پیوست“.
وی گفت، “سازمان مجاهدین خلق ایران که 30سال در آنجا زندگی کردهاند، “عمیقاً نسبت به ترک اشرف بیتمایل هستند، زیرا آنجا را خانه خود میدانند“.
“با توجه به جدیت این موضوع، و پتانسیل وقوع حمام خون به شیوه سربرینکا که آنها تشخیص دادهاند، هیچ کاری در این راستا صورت نگرفته است“.
نیروهای امنیتی با رسیدن افزایش تنش بین مخالفین رژیم ملاها با مقامات عراقی به اوج جدیدش، دست به یورش زدند.
عراق انکار کرده که ارتش دست به کشتار زده است و بعد از یورش گفت، سازمان مجاهدین خلق بایستی کشور را تا آخر سال ترک کنند.
قانونگذاران اروپایی که قادر به دیدن از کمپ نیستند، در پی جابجایی پناهندگان در اروپا، استرالیا، کانادا و آمریکا میباشند.