سناتورهای آمریکایی لایحه تحریمهای ایران را معرفی می‌کنند

به گزارش خبرگزاری فرانسه 3 خرداد - درحالی‌که قانونگذاران آمریکایی به‌دنبال تحریمهای سخت‌تر می‌باشند کارشناسان گفتند، یک ایران مسلح به تسلیحات اتمی یک سناریوی وحشتناک است و ناقوس مرگ روند صلح اعراب و اسراییل و تلاشهای منع گسترش تسلیحات هسته‌یی جهانی را به صدا در می‌آورد.

در حالیکه اتحادیه اروپا نظام تحریمهای خود بر روی تهران را افزایش می‌دهد، سناتور آمریکایی مارک کرک (mark kirk) و دیگران از لایحه قانونی پرده برداشتند که اجرای تحریمهای موجود را تقویت خواهد کرد و فشار جدیدی را بر بخشهای نفت و نظامی ایران وارد خواهد کرد و پرونده ضعیف حقوق‌بشر رژیم را زیر نورافکن قرار خواهد داد.
این لایحه دو جانبه که به نام قانون تقویت تحریمهای ایران، کره شمالی و سوریه سال 2011 خوانده می‌شود در هدف دارد تا بر روی شرکتهایی که هنوز در حال تبادلات تجاری با صنعت انرژی ایران به‌طور برجسته شرکتهای چینی که در لیستهای کنونی ناقضین آمریکا هستند ولی مورد تحریم قرار نگرفته‌اند فشار را افزایش دهد.
کرک به اجلاس سالانه لابی قدرتمند پرو اسراییلی آیپک گفت، ”آنچه ما بایستی انجام دهیم اعمال تحریمهایی است که پیش از این مورد تصویب قرار گرفته است“.
وی افزود، این لایحه مسدود کردن داراییها بر روی شرکتهایی که اجناس نظامی یا تکنولوژی متعارف به ایران کره شمالی یا سوریه می‌فروشند را توسعه خواهد داد و هم‌چنین، ”تحریمهای بسیار سخت‌تری را بر علیه سپاه پاسداران ایران اعمال خواهد کرد“.
این لایحه که نیاز به تصویب در کنگره دارد هم‌چنین بانکهای ایرانی که دست‌اندرکار چنین فروشهایی هستند را تحریم خواهد کرد.
برد گوردون ( brad gordon)، یک تحلیلگر سابق سیا در امور ایران که اینک مدیر امور سیاست و دولت برای کمیته امور عمومی آمریکایی اسراییل (آیپک) است با اشاره به افزایش یکنواخت تحویل مواد نفتی پالایش شده به ایران در ماههای اخیر گفت، واشنگتن بایستی بر روی ناقضین، تصمیمات سخت‌تری را بگیرد، این فروش در سال گذشته به‌دنبال معرفی تحریمها از سوی پرزیدنت باراک اوباما نزول شدیدی پیدا کرده بود.
گوردون به نمایندگان آیپک گفت، ”اگر شما ماشه یک تحریم که هدفمند باشد را نکشید، سرانجام شرکتها این تصور را پیدا می‌کنند که ما راجع به این مسأله جدی نیستیم و شروع به بازگشتن به آنجا می‌کنند“.
وی گفت، تحریمهای جدید، ”به ما اجازه می‌دهد تا در بحبوحه تغییرات اساسی در خاورمیانه از جمله سرنگون شدن دیکتاتوریها در تونس و مصر و جنگ داخلی در لیبی و ناآرامیها در سوریه و یمن که بحث سیاست خارجی را تحت سلطه خود در آورده، مرکز توجهات را بر روی ایران بازگردانیم“.
وی گفت، ”دست‌یابی ایران به بمب ” ”احتمالا با عدم دادن امتیازات از سوی اسراییل به کرانه غربی با اشراف به این‌که حماس که از طرف تسلیحات اتمی ایران حمایت می‌شود و می‌تواند قدرت را به چنگ آورد ناقوس مرگ روند صلح را به صدا در خواهد آورد“.
وی گفت مسابقه تسلیحات اتمی در خاورمیانه به این معنی خواهد بود که 60سال تلاشهای آمریکا برای مهار تسلیحات هسته‌یی ”بیهوده بوده است، ”و شانس تروریسم هسته‌یی به‌طور تصاعدی افزایش خواهد یافت.
معاون سابق مشاور امنیت ملی اسراییل چاک فریلیچ (chuck freilich) گفت، هم اینک با اعلان برنامه هسته‌یی مدنی از سوی حدوداً 10 کشور عربی، یک خاورمیانه با چند کشور هسته‌یی یک کابوس است که جهان نمی‌داند با آن چگونه برخورد کند“.
فریلیچ گفت، برخلاف رودرویی آمریکا و شوروی یک درگیری محتمل بین ایران و اسراییل و یک خاورمیانه هسته‌یی ”آینده واقعی بشریت را تهدید نمی‌کند ”.
”اما در مفهوم پیچیدگی سیاسی… رودرویی آمریکا و شوروی به‌طور واقعی در قیاس رنگ می‌بازد“.