وی تصریح کرد که صربستان اکنون فصل دیگری از تاریخ خود را پشت سر میگذارد. تادیچ از این خبر بهعنوان گامی برای آشتی کامل در صربستان یاد کرد. رئیسجمهوری صربستان قول داد تا در این باره که چرا بازداشت این فرمانده ۶۹ ساله، ۱۶ سال طول کشیده، تحقیق شود.
در همین حال نیکولا سارکوزی، رئیسجمهوری فرانسه از بازداشت ملادیچ بهعنوان یک خبر بسیار خوب یاد کرد و آن را گامی مهم برای پیوستن صربستان به اتحادیه اروپا توصیف کرد.
مقام های اتحادیه اروپا، تحویل ملادیچ را یکی از شرایط اصلی پذیرفته شدن تقاضای عضویت صربستان اعلام کرده بودند. کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بازداشت ملادیچ را گامی مهم برای صربستان و اجرای عدالت بینالمللی نامید.
آندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو هم گفته است این اقدام سرانجام فرصتی برای اجرای عدالت فراهم میآورد.
آمریکا نیز دستگیری ملادیچ را ستوده است. سخنگوی کاخ سفید گفته است ما منتظر انتقال سریع او به دادگاه لاهه هستیم.
سازمان عفو بینالملل این بازداشت را گامی عمده در اجرای عدالت برای قربانیان جنایتهای جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی در بوسنی و هرزه گوین نامیده است. این سازمان همچنین از مقام های صربستان خواست تا برای دستگیری گوران هادزیچ، صرب کروات نیز اقدام کنند. وی تنها فراری متهم به جنایتهای جنگی است.
رادوان کاراژیچ رهبر سابق صرب بوسنی در سال ۲۰۰۸ در بلگراد دستگیر شد. مقام های پلیس میگویند ملادیچ بامداد پنجشنبه در منطقه روستیا لازاروو در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی بلگراد بازداشت شده است.
دادگاه رسیدگی به جنایتهای جنگی در یوگسلاوی سابق، ملادیچ را در سال ۱۹۹۵ به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در جریان محاصره سه ساله شهر سارایوو در بوسنی و قتلعام ۸ هزار پسر و مرد مسلمان بوسنی در شهر سربرنیتسا تحت پیگرد قرار داد. قتلعام سربرنیتسا شدیدترین قصاوت در اروپای پس از جنگ جهانی دوم محسوب شده است.
سایت صدای آمریکا