کلوین تامپسون لوری فرگسون سناتور کلر مور اسکات لودیام از سبزهای استرالیا و جان ویلیامز سناتور ملی در کانبرا روز پنجشنبه با هم ملاقات کردند و درباره مشکل زندگی کسانی که در کمپ اشرف بسرمیبرند، گفتگو کردند.
بسیاری از 3400 تبعیدی و پناهنده، اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران (پی. ام. او. ای)، یک گروه مخالف غیرقانونی درکشورشان میباشند. . . .
عفو بینالملل میگوید بعد از تحویل دهی سلاحهایشان به ارتش آمریکا در سال 2003، ساکنان کمپ اشرف از حفاظت کنوانسیون چهارم ژنو برخوردار شدند.
شش سال بعد کنترل کمپ از آمریکا به عراق منتقل شد و به گروه گفته شده بود که با آنها بهطور قانونی رفتار خواهد شد.
ولی محمد صادقپور نماینده آنها در سیدنی، گفت که آنها در این میان توسط نیروهای عراقی و ایرانی مورد حمله واقع شدند. بنا به گفته عفو بینالملل، فقط ماه گذشته، 35 ساکن کمپ هنگامیکه نیروهای امنیتی عراق تلاش برای به کنترل درآوردن منطقه بزرگتری نمودند،به ضرب گلوله یا زیر گرفته شدن [توسط خودرو] کشته شدند.
آقای صادقپور به آ. اف. پ گفت ”آنهایی که مجروح شدند (350نفر) هیچ رسیدگی پزشکی دریافت نکردهاند و هنوز محدودیتهای بسیاری برای غذا، دارو، آب، برق وجود دارد، مضافا اینکه نفرات این گروه زیر شکنجه روانی نیز قرار دارند.
آقای تامپسون، کسی که به هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا نامه نوشته و در آن خواهان اقدام آمریکا در این رابطه شد، گفت، اکنون زمانی است که پی. ام. او. ای از لیست سازمانهای تروریستی خارج شود.
وی گفت، ”یک تحقیقات جامع از تمام ساکنان اشرف در سال 2003 و 2004 مشخص کرد که هیچ اتهام جنایی که آنها را متهم به تروریست بکند وجود ندارد. آقای تامپسون از مللمتحد خواست که حفاظت اشرف را بهعهده بگیرد و از حضور ناظران و حافظان صلح در محل اطمینان یابد.
استفان پیت والکر سخنگوی عفو گفت، جامعه اشرفنشانه ایی از یک جنبش دموکراتیک و بسیار تحصیل کرده میباشد که شاید به همین دلیل ایران آنها را تهدید خودش احساس میکند.
سناتور ویلیامز اعضای مجلس را تشویق به امضای بیانیه فراخوان دخالت در این کمپ نمود».