روسیه نیز لیبی را رها کرد

رژیم لیبی با موضع روسیه که این کشور نیزخواستار رفتن معمر قذافی از قدرت شد، شکست تازه‌یی خورد. نخست وزیر انگلستان درپایان جلسه 8 کشور بزرگ صنعتی جهان در شهر ”دوویل“ در شمال غربی فرانسه، گفت: عملیات علیه لیبی وارد مرحله تازه‌یی می‌شود.

امروز، جمعه، روسیه پذیرفت بیانیه نهائی را امضاء کند، که همه اعضای دیگر ”جی 8“ یکپارچه و با گفتن این‌که قذافی و دولت لیبی نتوانسته‌اند به وظیفه خود یعنی حفظ امنیت مردم لیبی عمل کنند، همه اعتبار خود را از دست داده‌اند و دیگر هیچ امیدی به برقرار ی دمکراسی در آینده در این کشور نیست، به آن رأی دادند. روسیه هم‌چنین تأکید کرد که باید راههائی در نظر گرفته شود که همه طرفین آن را به‌منظور برقراری آتش‌بس فوری بپذیرند.
نخست وزیر انگلستان در پایان جلسه 8 کشور بزرگ صنعتی جهان در شهر ”دوویل“ در شمال غربی فرانسه، گفت: عملیات علیه لیبی وارد مرحله تازه‌یی می‌شود.
پیش از آن هم ”نیکلا سارکوزی“، رئیس‌جمهوری فرانسه در پاسخ به این پرسش که اگر رهبر لیبی از رفتن خودداری کند، چه خواهد شد؟ از تشدید عملیات خبر داده گفته بود این عملیات تا زمانی که معمر قذافی ناچار به ترک قدرت شود و امنیت و جان مردم حفظ گردد ادامه خواهند یافت.
ناتو امروز، جمعه، رژیم لیبی را به این متهم کرد که نیروهایش پیش از ترک ”مصراته“ در اطراف آن مین کار گذاشته‌اند.
پیش از آن باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا از همتای روس خود، دیمیتری مدودف خواسته بود به معمرقذافی بفهماند که اگر می‌خواهد زنده بماند، باید قدرت و لیبی را ترک کند.
این در حالی است که رهبر لیبی که پس از 42سال حکومت در پی تحریمها و کناره‌گیری شماری از همکارانش در تنگنا قرار گرفته، کماکان می‌گوید قدرت را ترک نخواهد کرد.
نخست وزیر او، بغدادی المحمودی می‌گوید رژیم لیبی از سازمان ملل و اتحادیه آفریقا که وارد میانجیگری با این رژیم شده، خواسته تاریخ و ساعت دقیق پایان درگیریها را تعیین کند.
دیده‌بان حقوق‌بشر می‌گوید: ارتش لیبی همه روزه غرب لیبی را مورد حمله قرار می‌دهد، بدون هدف راکت پرتاب می‌کندو با این کار خود جان غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد. این راکتها، به گفته سازمان یاد شده، روی خانه‌ها، به اطراف بیمارستانها و مساجد اصابت می‌کنند و مردم را به گریختن و یا به زیر زمینها پناه بردن وامی دارند.
سایت رادیو فرانسه 6 خرداد