در زیر متن این بیانیه آمده است:
ما امضاء کنندگان این بیانیه کشتاری که به فرمان مستقیم مالکی وابسته به آخوندهای ایرانی و بهوسیله نیروهای عراقی علیه ساکنان بیدفاع اشرف، تحت قوانین بینالمللی و مشمول کنوانسیون چهارم ژنو صورت گرفته و منجر به قتل ۳۵نفر از ساکنان اشرف و مجروح شدن بیش از ۳۵۰نفر از آنان گردید را محکوم میکنیم.
در شرایطی که محاصره اشرف استمرار دارد و نیروهای عراقی در داخل کمپ آماده کشتار بوده و مانع ورود تیمهای پزشکی به داخل میباشند که جنایت بینالمللی بر علیه ساکنان غیرنظامی کمپ محسوب میشود، در چنین شرایطی در فاصله بین ۲۶ تا ۲۹آوریل یک هیأت رسمی بهریاست استروان استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا و برخی دیگر از پارلمانترهای اروپایی اقدام به دیدار از عراق و اطلاع از وضعیت اشرف و کشتاری که بر علیه ساکنان کمپ صورت گرفته بود نمودند. آنان یک طرح عالی درازمدت و دائمی برای حل مسأله اشرف که شامل انتقال ساکنان اشرف به یک کشور دیگر از جمله تمامی کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا ارائه دادند.
اما مقدمتاً برای اجرای این طرح که تمام اعضاء پارلمان اروپا و تمام سازمانهای بینالمللی نیز با آن موافقت نمودهاند، دولت عراق بایستی به این موارد ملتزم شود:
بایستی نیروهای مسلح عراقی از داخل کمپ بیرون بکشند زیرا اشرف یک شهر غیرنظامی است.
محاصره از کمپ اشرف برداشته شود.
ساکنان مجروح به خدمات پزشکی دسترسی پیدا کنند.
یک تحقیق مستقل و سریع حول حمله ۸آوریل۲۰۱۱ صورت گیرد.
تمام اموال مصادره شده در حمله ۸آوریل به ساکنان اشرف برگردانده شود.
ما این ابتکارعمل صلحآمیز را برای حل مسأله اشرف تأیید میکنیم و دولت عراق اگر عملاً خواهان صلح و راهحل مسالمتآمیز است و بر عدم وابستگی به رژیم آخوندی ایران تأکید دارد، بایستی قوانین بینالمللی را محتمرم شمرده و به آن ملتزم شود.
ما هرگونه جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق را غیرقابلقبول دانسته و آن را طرح رژیم ایران برای دست باز پیدا کردن برای نابودی آنها میدانیم. و حمایت خود را از بیانیه صادره از سوی آقای استرون استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا در ششم ماه میجاری که گفته بود ”جابجایی اجباری ساکنان اشرف در داخل عراق یک راه کار واقعی و عملی نیست و در واقع میتواند آمادهسازی برای یک کشتار دیگر باشد. و جابجایی اجباری این پناهندگان غیرمسلح که تعدادشان به 3400تن میرسد عملی غیرقانونی است که نقض معیارهای سازمان ملل و مواد قانون بینالملل و قانون انساندوستانه بینالمللی به حساب میآید“ اعلام میکنیم.
در پایان ما تنها بر اتحاد عمل جهانی در حمایت از ابتکار اروپایی برای پایان دادن به مشکل اشرف و ایجاد یک راهحل مسالمتآمیز دائمی و طولانیمدت برای ساکنان این کمپ تاکید میکنیم بجای اینکه زمانی بگوییم ای کاش (این کار را کرده بودیم).