واشنگتن پست: میلیاردر اسرائیلی که با ایران معامله می کرد درگذشت

واشنگتن پست زیر عنوان "سامی عوفر میلیاردر اسرائیلی درگیر در کانون ماجرای جنجالی معامله با ایران در ۸۹ سالگی درگذشت" می نویسد نام عوفر از ماه گذشته که دولت آمریکا شرکت وی را برای فروختن یک نفت کش از طریق وابسته ای در سنگاپور به شرکت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مشمول تحریم های خود شناخت اغلب در خبرها بوده است.

 این فروش که تحریم های تجاری آمریکا علیه ایران را نقض می کند موجبی برای شرمساری خانواده عوفر، و نیز دولت اسرائیل شده است که یک طرفدار دیرین تحریم هائی شدید ترعلیه ایران است. اسرائیل برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود می داند.
سامی عوفر هنگامی درگذشت که در اسرائیل درخواست های تحقیق درباره ماجرا بالا گرفته است.
وسائل ارتباط جمعی در گزارش های خود می گویند مناسبات شرکت خانوادگی عوفر با ایران ممکن است با اجازه دولت اسرائیل انجام گرفته باشد، و نشانه های متعددی وجود دارد که فعالیت های آنها به گونه ای با عملیات اطلاعاتی اسرائیل در ارتباط بوده است.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مجاز شناختن این معاملات را تکذیب می کند.
جروزالم پست زیر عنوان "قانونی جدید برای منع سرمایه گذاری در شرکت های مرتبط با ایران" می نویسد درکشاکش جریان موسوم به ماجرای برادران عوفر لایحه قانونی جدیدی روز یکشنبه در کمیته وزارتی امورقانون گذاری دولت اسرائیل به رای گذاشته می شود که سرمایه گذاری در شرکت های دارای مناسبات تجاری با ایران را منع می کند.
در این لایحه که روز پنجشنبه توسط کارمل شاما هاکوهن نماینده کنست (پارلمان) اسرائیل از حزب لیکود پیشنهاد شد برای عاملین چنین سرمایه گذاری هائی مجازات حبس یک ساله و جریمه ای نقدی تا سه برابر درآمد حاصل از معامله با ایران در نظر گرفته شده است.
بنجامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز در سال ۲۰۰۸ هنگامی که رهبر اپوزیسیون بود لایحه ای مشابه را پیشنهاد کرد که با توجه به پیگیری های وی در دولت ائتلافی با اکثریتی قابل توجه از تصویب گذشت، وهدف این بود که از سرمایه گذاری بانک ها، شرکت های بیمه، موسسات مالی و پولی در شرکت های دارای معاملا تجاری عمده با ایران جلوگیری شود.
یک کمیته وزارتی شش ماه است که برای ارائه لیست شرکت های دارای مناسبات تجاری با ایران و دستورالعمل مربوط به مجازات آنها فعالیت می کند، اما این لیست هنوز تکمیل نشده است، و آن قانون هم هنوز به اجرا درنیامده است.
خبرپیشنهاد لایحه قانونی جدید یک روز پس از آن داده شد که میر داگان رئیس سابق موساد گفت به عقیده او در جریان پهلو گرفتن کشتی های متعلق به شرکت برادران عوفر در بنادر ایران، هیچ قانونی توسط آن ها نقض نشده است.
داگان که روز چهارشنبه در کنفرانسی در دانشگاه تل اویو صحبت می کرد گفت "من محافظ خانواده عوفر نیستم. آنها به محافظت من احتیاجی ندارند. تمامی حقایق هم هنوز روشن نشده است، اما پرسش این است که آیا آنها قانونی را نقض کرده اند یا نه. بر اساس اطلاعاتی که من دارم آنها اگر چیزی به ایران فرستاده باشند هیچ قانونی را نفض نکرده اند".
گرچه اسرائیل ممکن است قانونی نداشته باشد که مشخصا پهلوگرفتن کشتی در بنادر دشمن را منع کند قانونی دارد که تجارت با کشورهای دشمن و اتباع آنها را منع می کند.
وزارت دارائی فعلا تحقیق می کند ببیند آیا پهلوگرفتن کشتی های متعلق به خانواد عوفر در بنادر ایران، و یا فروش یک نفت کش به شرکت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی، که خبر آن هفته گذشته توسط وزارت امورخارجه آمریکا داده شد، مشمول ممنوعیت های منعکس درآن قانون می شود یا نه.
ریچارد سیلورستین بلاگ نویس آمریکائی روز سه شنبه اظهارات یک سیاستمدار ارشد اسرائیلی را نقل کرد که گفته است از کشتی های برادران عوفر برای وارد ساختن ماموران تشکیلات اطلاعاتی موساد به ایران استفاده می شد. او روز پنجشنبه در تائید این موضوع اظهارات "یک منبع نزدیک به خانواده عوفر" را نقل کرد که گفته است "مقامات اسرائیلی در سالهای اخیر در چندین مورد از یاری فعالیتهای تجاری خانواده عوفر در خلیج فارس برای تامین نیازهای ملی برخوردار شده اند".
صدای آمریکا ـ 13 خرداد 1390